25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2017

Folytatódik az Anno sorozat: jövő télen jön az Anno 1800

A XIX. században játszódik a stratégiai/városépítős széria következő epizódja.

Írta: Dino 4 hozzászólás

1998-ban az Anno 1602-vel indult világhódító útjára a Sunflowers kiadó RTS/városépítős szériája. Időközben a Ubisoft kezébe vándoroltak a jogok, a fejlesztés pedig a Blue Byte-hoz került, akik legutóbb két évvel ezelőtt jelentkeztek új résszel, a távoli jövőben játszódó Anno 2205-tel. A sorozat azonban ismét visszatér a történelmi korokba, mégpedig a XIX. századba, a gamescomon ugyanis bejelentették a következő epizódot, az Anno 1800-at.

Az ipari forradalom korszakába visz tehát az új rész, amelyben diplomácia, kereskedelem és hadviselés egyaránt vár ránk.
Az Anno 1800 megjelenésére 2018 telét ígérik, ami ha jól dekódoljuk, a jövő év első két hónapját jelenti.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Anno 1800

Platform:

Fejlesztő: Blue Byte, Ubisoft Mainz

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés:
2019. április 16. PC
2023. március 16. PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wing
Wing [4593]
A politikai irányokat valószínűleg behozzák (elvileg az egyik NPC pl. anarchista lesz), de nyilván rendkívül polkorrekt módon lesz ez is. Az új termékeket nem az Annora, hanem a valódi ipari forradalomra értettem :)

Nekem a 2070 zöld-technokrata-tudós frakciói kicsit erőltetettek voltak, ennél sokkal jobban bejött az 1404-ben keresztény / iszlám kultúrkör. Nagy rajongója vagyok a korszaknak, és tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen frakciókat találnak ki.
ivanova36
ivanova36 [1321]
A 2070 több frakciója és kampánymegoldása jó irány volt. Csak elvetették a 2205-re, ahogy visszavágták a harc/gazdaság részt is.
Noha a repülésre még kell várni 100 évet, a gőz korszak kezdete érdekesnek tűnhet. Új termékek meg alapból adottak az új korszakkal, nem sorolnám a korszakalkotó újítások közé :)
Ha lesznek egyáltalán frakciók. Eddig ugye a népeket nem igazán hozta be / erőltette az anno sorozat és ez így is volt rendben. A 2070 frakciói is korrektek voltak, nemzetfüggetlenek.
Ide viszont ötletem sincs milyen, nemzetfüggetlen frakciókat lehetne behozni,hacsak nem iparosodás melletti vs géprombolók. De ez így nem hordoz magában olyan érdekességet, mint a 2070 ipar vs zöldek frakciói.

Minifrakciók, mint az 1404 velencéje, megjelenhetnek itt is, akár a korabeli "vállalatok" szerepében, pl kelet-indiai társaság, stb...

Gőzhajók megjelenésével jól meg lehet forgatni a gazdaságot (üzemanyag is kell nekik: szén), ám ez eddig nem volt jelen, pl nem volt lassabb a szállítás az 1404ben szélcsendes időben, érdekes lehet ez a vonulat is, ha lesz benne. Környezeti elemek viszont az 1701-ben jelen voltak, 1404re eltűnt, majd 2070-2205re visszajött.

Lakosság szerintem nem nagyon fog változni, ahogy politikai irányokat sem fogják behozni. A kampány felépítése viszont még akár érdekes is lehet, ha ott is mernek újítani és nem feltétlenül a 2205 rendszerét viszi tovább.
Wing
Wing [4593]
Hehe, én már évek óta várok arra, hogy végre az ipari forradalomról készüljön Anno, számomra ez a legérdekesebb történelmi korszak. Erősödő munkásosztály, iparosodás, társadalmi ellentétek (ahogy láttam, erre elég nagy hangsúly lesz fektetve), új, eddig nem látott áruk, termékek, gyarmatbirodalmak kiépülése stb. Ha legalább annyira összetett lesz, mint az 1404/2070 volt, akkor nem lesz rá panasz. Ugyanakkor kíváncsi vagyok, hogy milyen frakciók lesznek...
ivanova36
ivanova36 [1321]
Majd kiderül mennyit egyszerűsítenek-bonyolítanak a játékmeneten az 1404-hez képest.
A kor érdekes, de nem annyira, mint az 1404 felfedezése és a városállamok kora. Érdekes fordulat lehet az ipari forradalom beköszönte, a vitorlás hajók felváltása gőzhajókkal, gyarmatok ugyanakkor még bőven jelen vannak. Szállítás is reformálódik, vasút, gőzmozdony megjelenés.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)