Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

A focisták reakcióira is figyelnek a PES 2018-ban

Az idei rész egyik érdekes aprósága lehet, hogy leolvashatjuk a játékosok arcáról érzéseiket.

2017.06.28. 18:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Idén sem marad el a FIFA és a Pro Evolution Soccer széria szokásos őszi párharca. A Konami sorozatának új része, a Pro Evolution Soccer 2018 tartalom és licencek terén vélhetően idén sem lesz pariban konkurensével, de ők már évek óta nem is erre, mint inkább a játékélményre gyúrnak. Idén is megpróbálnak minél több apróságra odafigyelni, hogy a legteljesebb futballélmény köszönjön vissza a képernyőkről.

Az egyik ilyen apróság ezúttal a focisták érzéseinek megjelenése lesz. A készítők játékosonként nyolc-kilenc különböző érzelmi reakciót scannelnek be. Ha például gólhelyzetbe kerülnek, leolvashatjuk arcukról a koncentrációt, ha pedig betalálnak, a megkönnyebbülést és a kitörő boldogságot. Ha az ellenfél kerül gólhelyzetbe, akkor pedig az aggódást. Ilyen és ehhez hasonló apró finomságok jelennek majd meg a játékban, de ezek igazából csak kiegészíthetik a teljes élményt. Hiszen mérkőzés közben bizonyára senki nem a(z egyébként madártávlatból figyelt) játékosok arcát fogja fürkészni, így ez a részlet inkább a visszajátszások és bevágások során jöhet elő. Ami viszont már a mérkőzés hevében is feltűnhet, az a partvonal mellettiek viselkedése, amelyre szintén odafigyelnek a készítők, valamint a közönség reakciói. A fejlesztők ígérete szerint még a labdaszedők is együtt élnek majd a meccsekkel. A hazai közönség pedig valósággal szétszedi majd a stadiont, ha a csapatuk betalál.

Ezek valóban érdekes, ötletes apróságok, amelyek sokat dobhatnak a játék általános élményén. Ehhez már csak a sorozattól megszokott játékmenet és jó irányíthatóság kell, és a PES 2018 akár komolyabban is megszorongathatja aktuális vetélytársát, mint elődeik tavaly. A játék szeptember 14-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Pro Evolution Soccer 2018

« Előző hír: A Games with Gold júliusi kínálata
Következő hír: Megújul a Zen flipperplatformja, jön a Pinball FX3 »