Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Pro Evolution Soccer 2018 bejelentés

Ezúttal a Konami leplezte le előbb aktuális focis játékát, amely az ígéretek szerint alapos átalakulás elé néz.

2017.05.18. 19:10 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Hol az EA Sports, hol a Konami jelenti be előbb aktuális focis játékát. Az elmúlt években is rendre ez a két kiadó szállt versenybe az egyébként elég szűkös piac trónjáért. Tavaly a FIFA 17 egyértelműen jobb volt ellenfelénél, hiszen a játékmenet is jó irányba fejlődött, a látvány is remek volt, a tartalomra továbbra sem lehetett panasz, ráadásul kaptunk egy kimondottan élvezetes sztori módot is. Ezzel szemben a Pro Evolution Soccer 2017 mindössze néhány exkluzív licencet tudott felmutatni, amelynek köszönhetőn valóban elképesztően élethű formában köszönt vissza a Camp Nou, a Signal Iduna Park és a Anfield Stadium is. De lényegében más újítást nem nagyon tudott felmutatni a játék.

Az ígéretek szerint idén másképp lesz: a Konami bejelentette, készül a Pro Evolution Soccer 2018. A focis játékra ráfér a ráncfelvarrás, ezt belátták a készítők is, akik sok tekintetben igyekeznek megújítani a játékot. A legfontosabb, a játékmenet sok új funkcióval kibővül majd, ilyen lesz a Real Touch+ rendszer is. Ennek köszönhetően a focisták bármely testrészükkel interakcióba léphetnek az egyébként teljesen kiszámíthatatlanul viselkedő labdával. Mindig az adott helyzetnek megfelelően érnek majd hozzá, ha úgy jön ki, akkor testtel sodorják tovább és hasonlók. A készítők teljesen átalakítják a rögzített szituációk kezelését, így megújul a szabadrúgás és a büntető is, de lehetőségünk lesz egy játékossal is elvégezni a kezdőrúgást. A kezelőfelület is vadonatúj lesz, valamint a meccsek körítése is. A mérkőzések közben bepillanthatunk majd az öltözőbe, interjút adhatunk, a szezonok előtt felkészülési tornákon vehetünk részt. A menedzsment részben megjelennek a valódi játékosok fényképei, a készítők pedig alaposan felturbózzák az átigazolási rendszert.

A PES 2018-ban arra is lesz lehetőségünk, hogy barátainkkal kiegészülve online kooperatív mérkőzéseken vegyünk részt. Ezek kettő a kettő vagy három a három elleni felállásban zajlanak majd. A grafikára is lesz gondja a készítőknek. A licencelt stadionok idén is megszólalásig hasonlítani fognak az eredetire, de a többi aréna is meseszépen fest majd. Igaz ez a játékosokra is, akiknek nem csak a megjelenését, de még a mozgását is a legapróbb részletekig lemásolják – még azt is, hogyan gyalogolnak, hogyan áll rajtuk a mez.
A Pro Evolution Soccer 2018 a tervek szerint szeptember 14-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Pro Evolution Soccer 2018

« Előző hír: Prey
Következő hír: Klasszikus versenyautókkal jön a F1 2017 »