25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Készül a Sailaway

Megihletett Fa Nándor teljesítménye? Másold le virtuálisan!

Írta: GeryG

Valljuk be, kis hazánkban viszonylag nehézkesen megoldható a tengeri vitorlázás. Mégis elmondhatjuk magunkról, hogy ebben a sportágban is tudunk kimagaslót alkotni: köszönjük Fa Nándor! Biztos van köztetek is olyan, aki az ő nemrégiben befejeződött kalandja hallatán legalább egyszer elgondolkozott rajta, milyen lehet a végtelen óceánon egy apró vitorláson hánykolódni. Nos, ha csak virtuálisan is, de hamarosan kipróbálhatjuk, készül ugyanis a Sailaway, amelyet a készítők az eddigi legteljesebb vitorlásszimulátornak neveznek. A fejlesztést az OrbCreation végzi, akik a Föld összes óceánját és tengerét belepakolták a játékba. Ígéretük szerint átkelni a Csendes-óceánon, éppúgy hónapokat vesz majd igénybe, mint a valós életben venne. A játék online világában szerencsére nem kell hónapokra South Park szerűen bevackolnunk magunkat a számítógép elé. Elég beállítanunk az irányt és a szükséges paramétereket megadni, a hajónk akkor is halad előre, amikor mi nem vagyunk gépnél. Mi pedig emailben kapjuk majd a helyzetjelentéseket. Persze az sem lesz elég, hogy a játék elején beállítjuk az útvonalat, aztán majd hónapokkal később visszatérünk a játékhoz, hogy learassuk a babérokat. A játék ugyanis a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) valós idejű időjárási adatait fogja használni, vagyis sosem tudhatjuk, mikor keveredünk viharba.
A játékban három hajótípus közül választhatunk majd: 38’ Cruiser, Mini-Transat és 45’ Classic Yacht. Ezeket természetesen a legapróbb részletekig hitelesen modellezték le a készítők. De ugyanez elmondható a tengerek viselkedéséről, valamint a nappalok és éjszakák váltakozásáról is. A készítők azokra is gondoltak, akik még életükben nem léptek vitorlásra. A teljesen kezdők is nyugodtan tehetnek majd vele egy próbát. Bár a játék online lesz, vagyis remélhetőleg rengeteg más játékos is szelni fogja a habokat, mégis időnk nagy részét magányosan töltjük majd. Ezen enyhíthet a beépített chat, amellyel tarthatjuk a kapcsolatot a többi virtuális hajóssal. Emellett, ha véletlenül összetalálkozunk valakivel, kihívhatjuk egy rögtönzött versenyre is, amelynek mi állíthatjuk be az indulási és érkezési pontját.
A Saliaway a tervek szerint idén áprilisban jelenik meg, de első körben csak a korai változata érkezik meg a Steamre. Ezt fejlesztik majd tovább a játékosok visszajelzései mentén.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Sailaway
  • Sailaway
  • Sailaway
  • Sailaway
  • Sailaway
  • Sailaway
  • Sailaway
  • Sailaway

Sailaway

Platform:

Fejlesztő: OrbCreation

Megjelenés: 2017. április 26.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!