Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

PS4-re is elkészül az új System Shock

A kultikus játék feldolgozása csak valamikor 2018-ban érkezhet meg.

2016.07.24. 13:40 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A System Shock 1994-ben, vagyis immár huszonkét évvel ezelőtt jelent meg, majd tavaly ősszel kapott egy picit feltupírozott Enhanced Edition kiadást is, hogy azoknak is ott lehessen a polcán, akik az eredeti premierkor még csak kósza gondolat voltak a szüleik fejében. A Night Dive Studios azonban szeretne teljes értékű, méltó remake-et (vagy inkább rebootot) készíteni, ezért a Kickstarteren kérték a rajongók támogatását 900 000 dollár értékben. Ezt az összeget a kampány nagyjából félidejére már össze is dobták a játékosok. A gyűjtésből még négy nap hátra van, jelenleg 1,1 millió dollár körül mozog az összeg.
Új hírek is napvilágot láttak a projekttel kapcsolatban. Kiderült többek közt, hogy PC mellett PlayStation 4-re is elkészül a játék. A lenti video a játék PS4-es kiadásának pre-alfa változatából származik, de már így is ígéretesen fest. A fejlesztőgárdát is megerősítették a stúdiónál, olyan tapasztalt szakemberekkel egészítették ki a csapatot, akik korábban a Planetside, a Fallout, vagy épp az eredeti System Shock elkészítésében is közreműködtek.
A játék története egy elhagyatott űrállomáson játszódik, amelyet a SHODAN nevű mesterséges intelligencia irányít. SHODAN létezésének egyetlen célja van: elpusztítani az emberiséget. Még szerencse, hogy mi (vagyis az általunk irányított hacker) az űrállomáson rekedünk, így ha elég ügyesek és kitartóak vagyunk, meg tudjuk állítani az MI-t.
Az új System Shockra azonban még nagyon sokat kell várnunk, ugyanis a megjelenésére leghamarabb is csak valamikor 2018-ban van esély. Akkor PC-re és PlayStation 4-re válik majd elérhetővé. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: System Shock (2018)

« Előző hír: Video a Call of Duty: Infinite Warfare űrhajójáról
Következő hír: Fantasy stratégia lesz az 8-Bit Hordes »