Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Mozi

Saját filmstúdiót alapított Jean-Julien Baronnet

A Ubisoft Motion Pictures egykori elnöke új stúdiójával is játékokból akar filmet készíteni.

2016.07.10. 19:35 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Idén áprilisban öt év után állt fel Jean-Julien Baronnet a Ubisoft Motion Pictures elnöki székéből. A stúdió felel többek között az Assassin’s Creed moziért is. Baronnet azonban nem sokáig ült a babérjain, ugyanis megalapította saját filmstúdióját, a Marla Studiost, amely természetesen szintén a videojátékos ipart igyekszik összekötni Hollywood világával.
„Videojáték-adaptációt csinálni összetett folyamat, amely nem csak filmes ismereteket kíván, de érteni kell a játékos értékeket és a videojáték-készítés folyamatát is. A kulcs, hogy szorosan együttműködjünk a játékfejlesztőkkel és velük közösen dolgozzuk ki a fontos kreatív irányvonalakat, amelyek a legjobban illenek a filmhez. Fontos, hogy ismerjük azt az érzést, amellyel a játékosok órák százait töltik az adott világban. Ez elengedhetetlen, hogy a játék világát a lehető legpontosabban adhassuk vissza.” – magyarázta Baronnet.
Hogy a Marla Studios milyen projekteken fog dolgozni, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy rengeteg játék van, amely remek alapként szolgálna egy-egy mozifilmhez. Már csak az a kérdés, hogy ezeket sikerül-e a megfelelő módon feldolgozni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Félúton célba ért a System Shock Remastered
Következő hír: E3 2016: videointerjú a Sony PlayStation hazai üzletágvezetőjével - 2. rész »