Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Hardver

Komoly gond az Nvidia legújabb driverével

A The Division és a Need for Speed apropóján érkezett új frissítés akár a számítógépet is tönkreteheti.

2016.03.08. 17:52 | szerző: GeryG | kategória: Hardver

Az Nvidia jó viszonyt ápol a Ubisofttal, ezért nem is volt meglepő, hogy a legújabb videokártya-drivert épp mostanra, a Tom Clancy’s The Division premierjére időzítették. Már csak azért sem meglepő, mert a frissítés kifejezetten erre a játékra, valamint a hamarosan érkező új Need for Speedre lett kihegyezve.
Csakhogy a jelek szerint egy méretes légy áztatja bütykeit a „zöldek” levesében. Alig néhány órával az új driver megjelenése után elárasztották a hivatalos fórumokat a panaszkodó felhasználók, akik egy sor komoly hibára hívták fel a figyelmet. A beszámolók szerint sokaknál kékhalált okozott a driver, másoknál elment a hang vagy épp grafikai hibákat kezdett véteni a videokártya. Megint másoknál már a Windows sem indult el rendesen, folyamatos újraindulási ciklusban ragadt a számítógép. Még rosszabb esetekben újra kellett telepíteni az operációs rendszert, mert a visszaállítási pontok is sérültek. A legpechesebbeknek pedig akár a videokártyáját is „megsütötte” az új driver.
Az Nvidia természetesen azonnal elkezdett nyomozni a hibák forrása után, de aktuális közleményük szerint egyelőre nem, hogy nem találják, de egyenesen fogalmuk sincs, hogy mi lehet a gond. Éppen ezért két dolgot javasolnak minden felhasználónak. Ha még nem telepítették fel a 364.47-es drivert, akkor ne is tegyék, várják meg az újabbat (a 364.51 jelenleg béta változatban érhető el). Aki viszont már belelépett a csapdába, az, ha teheti (vagy épp kényszerül rá), törölje le és állítsa vissza a korábbi verziót. A vizsgálat tehát még tart és sok jel mutat rá, hogy a gondok az expressz telepítési opció esetén bukkantak fel leggyakrabban. Remélhetőleg a mérnökök hamar rábukkannak a hiba okaira és kijavítják azokat. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: JátszóDome: Tom Clancy’s The Division - prológus
Következő hír: Hamarosan indul a SMITE PS4-es nyílt bétája »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 9)

GeryG
GeryG 2016.03.08. 20:17
Egyelőre nekem sem, bár tényleg azt olvasni több helyen is, hogy az Express install opciónál voltak gondok. Olyat én meg elvből nem csinálok, jobban szeretem magam kiválogatni, hogy mi menjen fel és mi ne. :D
VodevilX
VodevilX 2016.03.08. 20:26
Na igen, csak a driver + PhysX kell!
Experience-t már legalább másfél éve mellőzöm, mert valami oknál fogva a kelleténél többször volt BSOD forrása... meg amúgy sincs sok értelme, csak annak akinek kell a ShadowPlay.
gregmerch
gregmerch 2016.03.09. 11:41
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz korrekt az nVidia. Akinek a GPU-ja tropára ment, az minimum egy mostani szériás, ugyanolyan kategóriájú kártyát kellene kapjon... Szerintem...
gregmerch
gregmerch 2016.03.09. 11:47
Az mondjuk más kérdés, hogy most majd hányan akarnak erre hivatkozva új hardverre szert tenni. Nehéz bizonyítani, hogy valóban a hibás driver miatt halt be ez meg az.
Sityi
Sityi 2016.03.09. 13:58
Ne kísérts engem ilyen ötletekkel... ;-)

(Hozzáteszem: csak vicc volt. Nekem nem volt gond ennek a drivernek a telepítésekor, pedig Express telepítettem. Csak nem indítottam újra a gépet. Jobb a békesség megfontolásból felraktam a hotfix drivert szintén Express telepítéssel, és újraindítottam a rendszert. Mivel túlélte, gondolom, most már jó minden)