Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Két játékká válik a H1Z1

A H1Z1: Just Survive egy hagyományos zombis túlélősdi lesz, míg a H1Z1: King of the Hill egy kőkemény lövölde.

2016.02.07. 20:52 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Még a zombis divathullám csúcsán kezdte meg pályafutását a H1Z1, amely minden fontosabb elemet magáénak tud a műfajon belül: nyílt világ, zombik, csapatmunka, fegyverkészítés és más nyalánkságok. Bár elméletben minden adott, hogy a stílus szerelmesei egy újabb remekművel gazdagodjanak, ám sajnos a jelenleg elérhető korai változat eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezt mutatják a Steam-felhasználók értékelései is, amelyek alapján a tetszési index mindössze 68%-on áll. A legtöbb panasz a fejlesztés irányát éri, a készítők ugyanis a hagyományos zombis túlélős móka helyett sokkal inkább a lövöldözést helyezik előtérbe.
Valószínűleg a Daybreak Games is belátta, hogy jelen formájában nem arathat fényes sikert a H1Z1, ezért bejelentették, hogy a közeljövőben két külön játékként folytatja pályafutását. A váltásra február 16-án kerül sor, ekkor jelenik meg a H1Z1: Just Survive és a H1Z1: King of the Hill.
A H1Z1: Just Survive képviseli majd az eleinte követett stílust, vagyis ebben a túlélésé lesz a főszerep egy nyílt, zombikkal teli világban. A H1Z1: King of the Hill ezzel szemben az egymás elleni csatákra helyezi a hangsúlyt, sokkal jobban fog hasonlítani a játék jelenlegi állapotához. A két játékon két külön csapat fog dolgozni és február 17-től külön-külön lehet majd megvásárolni őket. Aki szeretne a lehető legolcsóbban hozzájuk jutni, annak most érdemes lépnie, ugyanis a Steam aktuális akciójának keretében még egyben be lehet őket zsákolni 25%-os kedvezménnyel. Sajnos ez azt is jelenti, hogy az eredeti elképzelésekkel ellentétben a játék a végső premier után sem válik ingyenessé.
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a H1Z1 mindkét része idén nyáron fogja elhagyni a korai változatát, ekkor PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra fog megjelenni. A váltásról bővebben a hivatalos oldalon olvashattok. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: H1Z1

« Előző hír: Frissült a PC-s Rise of the Tomb Raider
Következő hír: The Witness »