25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Két játékká válik a H1Z1

A H1Z1: Just Survive egy hagyományos zombis túlélősdi lesz, míg a H1Z1: King of the Hill egy kőkemény lövölde.

Írta: GeryG

Még a zombis divathullám csúcsán kezdte meg pályafutását a H1Z1, amely minden fontosabb elemet magáénak tud a műfajon belül: nyílt világ, zombik, csapatmunka, fegyverkészítés és más nyalánkságok. Bár elméletben minden adott, hogy a stílus szerelmesei egy újabb remekművel gazdagodjanak, ám sajnos a jelenleg elérhető korai változat eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezt mutatják a Steam-felhasználók értékelései is, amelyek alapján a tetszési index mindössze 68%-on áll. A legtöbb panasz a fejlesztés irányát éri, a készítők ugyanis a hagyományos zombis túlélős móka helyett sokkal inkább a lövöldözést helyezik előtérbe.
Valószínűleg a Daybreak Games is belátta, hogy jelen formájában nem arathat fényes sikert a H1Z1, ezért bejelentették, hogy a közeljövőben két külön játékként folytatja pályafutását. A váltásra február 16-án kerül sor, ekkor jelenik meg a H1Z1: Just Survive és a H1Z1: King of the Hill.
A H1Z1: Just Survive képviseli majd az eleinte követett stílust, vagyis ebben a túlélésé lesz a főszerep egy nyílt, zombikkal teli világban. A H1Z1: King of the Hill ezzel szemben az egymás elleni csatákra helyezi a hangsúlyt, sokkal jobban fog hasonlítani a játék jelenlegi állapotához. A két játékon két külön csapat fog dolgozni és február 17-től külön-külön lehet majd megvásárolni őket. Aki szeretne a lehető legolcsóbban hozzájuk jutni, annak most érdemes lépnie, ugyanis a Steam aktuális akciójának keretében még egyben be lehet őket zsákolni 25%-os kedvezménnyel. Sajnos ez azt is jelenti, hogy az eredeti elképzelésekkel ellentétben a játék a végső premier után sem válik ingyenessé.
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a H1Z1 mindkét része idén nyáron fogja elhagyni a korai változatát, ekkor PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra fog megjelenni. A váltásról bővebben a hivatalos oldalon olvashattok.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • H1Z1

H1Z1

Platform:

Fejlesztő: Daybreak Games

Kiadó: Daybreak Games

Megjelenés:
2018. február 28. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!