Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Julien Merceron elhagyta a Konamit

A kiadó a jövőben egy kivétellel felhagy az AAA kategóriás játékok fejlesztésével.

2015.09.20. 10:54 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Rázós héten van túl a Konami, legalábbis erről szóltak ez elmúlt napok hírei. A jelentős múltra visszatekintő ázsiai kiadótól ugyanis távozott az egyik legmeghatározóbb mérnök, Julien Merceron, aki a kiadó teljes technológiai stratégiájáért és a Fox Engine-ért is felelt. A távozást már tényként kezelhetjük, arról nincsenek hírek, hogy mi állhat a háttérben.
Bár a kiadóhoz tartozó AAA játékok általában rendre jól szerepelnek – elég csak a legújabbat, a Metal Gear Solid V: The Phantom Paint megnézni –, a hírek szerint a jövőben radikálisan megváltoztatják a stratégiájukat: a Pro Evolution Soccer szériát kivéve nem készítenek több AAA kategóriás játékot. Sokan ezt is Merceron távozásához kötik, de erről sincsenek hivatalos információk. A Konamitól tehát nem számíthatunk több Metal Gear Solid játékra, de így már a Silent Hill széria jövője is még inkább kérdőjelessé vált.
A baljós szelek egyébként nem most kezdtek fújdogálni a kiadó környékén, hiszen a nyáron nagy port kavart Hideo Kojima eltávolítása és a sokak által nagyon várt Silent Hills projekt törlése is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Halasztották vagy törölték a Pacific Rim 2-t?
Következő hír: Project CARS DLC tervek »