Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Mégsem mindig megoldás a duma a Deus Ex: Mankind Dividedben

A korábbi híresztelésekkel ellentétben nem beszélhetünk lyukat a főellenségek hasába.

2015.08.14. 16:51 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Deus Ex: Mankind Divided esetében az egyik legnagyobb port kavaró hír volt, mikor bejelentették, hogy a legtöbb tűzharc elkerülhető lesz egyszerű dialógusokon keresztül. Vagyis a legtöbb ellenfelünkkel szemben a jól megválasztott szavak és a megfontoltan vezetett párbeszédek révén nem lesz szükség rá, hogy mindenkivel végezzünk az adott helyiségben. Akkor az a hír is elterjedt, hogy ez igaz lesz a főellenségekre is. Nos, mostanra kiderült, hogy ez nem így van.
„Lesznek vitahelyzetek bizonyos NPC-kel, de a klasszikus főellenségekkel már más a helyzet. Ez két teljesen különböző dolog. A főellenségekhez vezető szociális interakciók során beszélhetsz emberekkel, tájékozódhatsz, begyűjthetsz bizonyos elemeket és eszközöket, hogy felkészülj a harcra. Az ilyesmit támogatni fogjuk. A klasszikus főellenség-harcok viszont már más kávéház, ezek teljesíthetőek lesznek nem halálos úton is. Mikor azt mondtuk, hogy az egész játékot teljesíthetjük egyetlen gyilkosság nélkül is, ebbe a főellenségek is beletartoztak, hiszen ők is emberek, nincs kivétel. A Human Revolutionben volt a Pacifist achievement, amit azért kaptunk, ha nem öltünk meg senkit, de zárójelben ott állt, hogy kivéve a főellenségeket. Nos, ez mostanra megváltozott.” – magyarázta a játék rendezője, Patrick Fortier.
A lényeg tehát, hogy az egész játékot teljesíthetjük majd egyetlen emberáldozat nélkül is, vagyis a főellenségeket is legyőzhetjük úgy, hogy nem halnak bele. Arra viszont csak bizonyos helyzetekben lesz lehetőségünk, hogy kidumáljuk magunkat a harcból. De ilyesmi a főellenségekkel nem fordul majd elő. Őket bizony bucira kell vernünk, ha tovább szeretnénk haladni a történettel.
A Deus Ex: Mankind Divided valamikor 2016 elején fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Deus Ex: Mankind Divided

« Előző hír: Guillermo del Toro kiszállt a videojáték-iparból
Következő hír: 80 perc Mad Max »