Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

PES 2016 részletek

Idén húszéves a focis sorozat.

2015.06.13. 15:22 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Konami idén sem hagyja cserben a foci szerelmeseit, ősszel menetrend szerint jön a Pro Evolution Soccer, vagyis a PES 2016. A széria - amely idén ünnepli fennállása huszadik évfordulóját - évről évre komoly versenyre készteti az ősi rivális FIFA sorozatot és bizonyos aspektusaiban meg is szokta előzni azt. Az előző részben új grafikus motort kapott a játék, a Fox Engine (amely a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain alatt is teljesít) idén is visszatér, vagyis most is elképesztően részletes játékosmodellekre számíthatunk – hogy a sokkal aprólékosabb animációkról ne is beszéljünk. Emellett alaposan átdolgozzák a játékmenetet is, hogy az ismét mindenki számára újszerűen, realisztikusan hasson.
A fizikai motor jelentős frissítésen esik át, aminek köszönhetően a játékosok fizikai érintkezése sokkal élethűbb lesz mind egymással, mind a labdával. Ez érvényes a levegőbeli test a test elleni küzdelmekre is, ahol az analóg karok segítségével helyezkedhetünk majd vagy billenthetjük ki az erősebb testfelépítésű játékosokat az egyensúlyukból. Ha pedig egy az egy elleni összecsapásra kerül sor, a sokat finomodó irányítás révén az irányított focista a legapróbb ujjrezdülésünkre is reagálni fog, ez pedig még finomabb, pontosabb cselezést tesz lehetővé. Mindez azonban fabatkát sem érne a megfelelő mesterséges intelligencia nélkül, amin szintén sokat dolgoznak a fejlesztők mind a csapattársak, mind az ellenfél oldalán. Az összjáték így sokkal gördülékenyebb lesz, hiszen az MI irányította játékosok is a valóságnak megfelelően fognak viselkedni: befutnak az üres területekre, szöktetik a másik játékost és hasonlók. Ugyanez érvényes a kapusokra is, akik szintén komoly fejlődésen esnek át. Ha pedig egy támadás góllal ér véget, a játékosok ünneplését is mi irányíthatjuk majd – a sorozat történetében először. A mérkőzések során bármikor megváltozhat az időjárás, a verőfényes napsütést komoly zivatar válthatja fel – ez pedig alaposan megváltoztathatja a játékmenet, hiszen vizes pályán teljesen máshogy viselkedik a labda és a játékosok is.
Persze tartalmi szempontból is van hova fejlődni a szériának, hiszen a licencek terén még mindig elmarad a riválistól. Hogy ebben lesz-e bővülés, egyelőre nem tudni (az viszont biztos, hogy a Bajnokok Ligája licencek továbbra is a PES-hez kötődnek, vagyis a FIFÁ-ban idén sem fog szerepelni), de a már jól ismert játékmódok és funkciók idén is visszatérnek, várhatóan egy sor újítás kíséretében.
A PES 2016 szeptember 17-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra, az E3-on pedig várhatóan további részletekre is fény derül majd. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Pro Evolution Soccer 2016

« Előző hír: LG 27MU67 UHD monitor AMD FreeSync technológiával
Következő hír: Zen Pinball - eSports Edition iOS-re »