Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Ősz helyett nyáron jön az F1 2015

A széria korábbi részei rendre szeptember és november között jelentek meg, az idei viszont már júniusban befut.

2015.03.26. 20:17 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bizonyára senkit nem lep meg, hogy a Codemasters idén sem hagyja ki aktuális Forma 1-es játékát, jön az F1 2015. A széria immár sokéves múltra tekint vissza, minden évben megjelent az aktuális bajnokságot feldolgozó, mindig egy picit szebb és több tartalmat kínál(ni igyekvő?)ó epizód. Nem lesz ez másként idén sem, a fejlesztők pedig nem kis ígéretekkel rukkoltak elő. Az első és legfontosabb, hogy új motort kap a játék, amelynek köszönhetően teljesen megújul az autók viselkedése és fizikája. Igaz ez a felfüggesztésekre, a kormányzásra, a kerekre ugyanúgy, mint az aerodinamikai jellemzőkre és az egyéb fizikai jellemzőkre.
„Az F1 2015 új fejezetet nyit a Codemasters és a Formula 1 történetében, új irányba megy tovább a széria, új platformokon, új motorral, ráadásul korábban, már júniusban meg fog jelenni. Az irányítás hatalmasat fejlődött az előző részek óta. Az új gumimodellezés nagy lépést jelent a realitás felé, mostantól hatással lesznek rá a hőmérséklet-változás, az időjárás változása, az autó beállításai.” – olvasható Paul Jean, a játék rendezőjének nyilatkozata a hivatalos közleményben – „Megújul a Force Feedback is, ami sokkal jobban visszaadja az autó és a talaj kapcsolatát."
Tartalom szempontjából is igyekeznek villantani valamit, így érdekes karriermódra és Pro Season játékmódra számítunk. A futamok és helyszínek között a Mexican GP is szerepelni fog, amely húsz év után tért vissza a száguldó cirkusz versenypályái közé.
Az F1 2015 a sorozat történetében először PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenik (PC mellett természetesen), a premierre pedig már június 12-én sor kerül. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: F1 2015

« Előző hír: A Pillars of Eternity is remek lett
Következő hír: Monster Hunter 4 Ultimate »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 4)

balays82
balays82 2015.03.26. 20:42
Hát nem egészen úgy néz ki, mint a múlt hónapban kiszivárgott (ezek szerint talán kamu) fotókon, de azért nem rossz. Remélem, az új konzolok adta lehetőségek megadják azt a lökést, ami már nem ártana a sorozatnak.
Ghoost
Ghoost 2015.03.29. 19:06
Remélem az AI-val is kezdenek végre valamit, néha annyira bénán tud néha vezetni a gép, pl. a kanyarok előtt mindig indokolatlanul befékeznek, teljesen elrontva ezzel a játékélményt.
Creativ3Form
Creativ3Form 2015.05.26. 15:15
Gameplay.
ufodani
ufodani 2015.07.08. 19:00
Nem lesz klasszik karrier mód!
Nem lesz klasszik vásárlás...