25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Jön a WoW Token

Aranyat vagy játékidőt lehet venni az új játékbeli tárgy segítségével.

Írta: Dino 6 hozzászólás

Hamarosan - egy következő patch-ben - bevezetésre kerül a World of Warcraftban egy vadonatúj játékbeli tárgy, a WoW Token, ami két célra lesz használható: egyrészt megvehetjük valódi pénzért, majd a játék aukciós házában eladva aranyat kapunk érte, másrészt pedig ha a játékban elegendő aranyunk gyűlt össze, a napi aktuális árfolyamon vásárolhatunk egy Tokent az aukciós házban, amelyet aztán 30 nap játékidőre válthatunk be. Így egyrészt legálisan, netes aranyfarmerek kihagyásával juthat aranyhoz az, aki nagyobb vásárláson töri a fejét a játékban, másrészt pedig ha valaki sokat játszik, nem kell valódi pénzéből áldoznia előfizetése meghosszabbításához. További részletek a WoW Token FAQ oldalán olvashatók.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

World of Warcraft

Platform:

Fejlesztő: Blizzard Entertainment

Kiadó: Vivendi Universal Publishing

Forgalmazó: N-Tec

Megjelenés: 2004. tél

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Shadowguard
Shadowguard [4237]
És azt se felejtsük el, hogy nem lesz semmiféle különbség a szerverek között :) A blizzard régiós szinten fogja beállítani az árakat, szóval ha te EU-s szerveren vagy és szerintük oda 40k a reális ár, az akkor is 40k ha a TN-en vagy, meg akkor is ha valami low-pop szerveren :)
És nem, a FAQ szerint az árakat itt a blizzard határozza meg :D Cserébe nincs deposit és AH cut.
Viszont amikor még játszottam akkor emlékeim szerint szervertől függően 60-70k körül mozgott a goldos töltés, ami két hónapot ért. Szóval 30-35k a maximum amit kérhetnek érte. Ha beállítják az árat 60k-ra akkor sokan inkább maradnak a megszokott embernél, aki tölt nekik, még ha ő is emel valamennyit az áron. Viszont nagyon le sem vihetik az árat, mert akkor meg a kutya sem költ rá pénzt, inkább veszi a goldot továbbra is sellertől.
ivanova36
ivanova36 [1321]
Meglehet, hogy a fekete piaci árakat is lehet figyelembe fogják venni, hiszen az árakat a Blizz fogja meghatározni. Kicsit összeesküvés elmélet szagú a dolog, de ha nem te állítod be az árat és direktbe a te tokenedet nem lehet megvenni, márpedig jelenleg úgy van a FAQ-ban hogy nem lehet, akkor az árakat sem te mint játékos határozod meg, hanem a blizz. Ők meg úgy állítgathatják ahogy nekik megfelel. Kereslet-kínálat az akkor állítaná be az árat szerintem, ha a játékosok állítják az árakat.

Amennyiben a fenti elgondolásod helyes, hogy 15-25k között lesz, akkor azzal csak a játékosok fognak nyerni. Pláne hogy most még a craftolással is lehet 10-25k-t kiszedni 3 hét alatt, persze szervere válogatja.

De majd kiderül élesben, hogy milyen is lesz.
warcat
warcat [2039]
Masszívan túlbecsülitek az árat,az infláció ellenére 15-25 000 gold közé tippelem,nyilván nem az első napon,de kb egy héten belül ahogy stabilizálódott az ára.
15k az alacsony pop szervereken,a felsőbb a nagy létszámmal rendelkezőkre vonatkozik

Az árat nem a Blizzard,hanem a kereslet-kínálat határozza majd meg,de pl a Diablo 3 AH commodities(gemek pl) részéhez hasonlóan csak egy átlagolt árat fogsz látni,ami aszerint fog mozogni felfelé/lefelé,hogy mennyit raknak be illetve vesznek meg (aka kereslet-kínálat).Ez azért lesz így,hogy ne az menjen folyamatosan,hogy berakod a tokent,majd 30-an alávágnak 1 fillérrel (játékban copper,rézpénz)

Az érték meg úgy jött ki,hogy :
először is ez a token 30 napnyi játékidőt ad csak. 100-150k aranyat csak igen komoly időt az AH használatával töltő játékosok engedhetnének meg maguknak,ennél a számnál lényegesen nagyobb lesz a kínálat.
D3 RMAH kapcsán nekem jó rálátásom volt arra,hogy hányan is költenek semmi extra meggondolás nélkül 10-25 eurós összegeket->
Hasonló összegért, 10-15 eurós tartományban a feljebb már jelzett 15-25k aranyat lehet kapni a feketepiacon.
A "legális" arany érhet kicsit többet de nem sokkal,ne felejtsük el,hogy gamecardot használva kb 10.5 euró/3200 forint a havi feltöltés.
ivanova36
ivanova36 [1321]
EVE-ben is van játékidő token. Lassan eljutunk a F2P-hez. Mondjuk attól függ milyen ára lesz a Tokennek. Mert pletyka szerint nem a játékos szabja meg az AH árát, hanem a Blizz. Kérdés hogy mennyire lesz belőve az ára, vagy mi alapján. Ha egy mount 20 euro, másik mount meg ingame 100k arany, akkor jó eséllyel a token 150k-nál fog kezdődni...
Zoo_Lee
Zoo_Lee [404]
Wildstar szagot érzek... ennek a játékbeli előfizetésnek ott is az volt a gondja, hogy az átlagjátékos képtelen volt egy hónap alatt elég pénzt összegyűjteni, amennyi játékórát az előfizető token ért, az azt felhalmozó játékosnak már szinte vigaszdíjként járt a lehetőség, hogy ne kelljen fizetnie is a játékban töltött hetekért. Mondjuk itt a WoW-ról beszélünk, legrosszabb esetben is "csak" 1-2 millióval hízik majd a játékostábor...
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)