Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

A Fahrenheit folytatásán dolgozik a Quantic Dream?

A stúdió új játéka természetesen kizárólag PlayStation 4-re készül, de vajon mi lehet az?

2015.01.21. 21:18 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Quantic Dream neve mára egybeforrt a nagyon erős történettel és innovatív megoldásokat felvonultató játékmenettel rendelkező játékokkal. Először a Fahrenheit című alkotással mutatták meg, hogyan lehet a klasszikus kalandjátékokat filmszerű megoldásokkal felrázni, majd néhány évvel később jelentkeztek a Heavy Rainnel, amely már szinte tényleg interaktív mozivá vált. Legutóbb pedig a Beyond: Two Souls formájában elkészítették a PlayStation 3 talán legerősebb történettel rendelkező játékát (amelyet legfeljebb a The Last of Us szorongathatott meg e tekintetben).
David Cage és csapata persze nem pihen, már javában dolgoznak legújabb projektjükön, amelyet egyelőre komoly titkolózás övez, alig szivárog ki néhány információmorzsa. A minap új weboldalt indítottak el (pontosabban az oldalt a stúdió egyik munkatársa jegyezte be), amely az A Chilling Feeling címet viseli és mindössze egy visszaszámláló szerepel rajta: még hét nap. Mindezt jégnek tűnő háttér veszi körül, amibe mindenféle nyugtalanító szavakat karcoltak.
Sok rajongó és zsurnaliszta máris elkezdett találgatni, hogy vajon milyen játékról lehet szó. Ha megnézzük a stúdió korábbi játékait, mindössze a Fahrenheit hasonlít erre, mivel a tél és a fagy abban kapott fajsúlyos szerepet (igaz, volt téli fejezet a Beyond: Two Soulsban is). Szintén a Fahrenheitre hajaz a karcolt szöveg, ugyanis a stúdió első játékának borítója is meglehetősen hasonló designt kapott.
Persze ezek egyelőre mind csupán spekulációk. Miről lehet szó? Tényleg a Fahrenheit folytatása készül? Esetleg a 2005-ös játék HD remake-je? Vagy egy teljesen új történethez lesz szerencsénk? A biztos válaszra január 28-ig kell várnunk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered

« Előző hír: A legmagasabb korbesorolást kapta a Hatred
Következő hír: Összefoglaló a Windows 10 bemutatóról »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 74)

thri77
thri77 2015.01.25. 18:22
Hát legalább örülhetünk, hogy bónuszként gondoltak erre is. Jobb az azért, ha az új cuccra fókuszálnak és jobban örülök neki. Viszont konzolokra is igazán kihozhatták volna, ez így most kissé felemás így. Mobilon/tableten tuti nem fogok vele játszani.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.25. 21:36
A készülő nagy projektről amúgy milyen infók vannak?

Volt az a mókás mágus techreel, azzal kezdenek valamit vagy csupán az is egy kísérlet, mint PS3-on a kegyetlen jó Kara?
thri77
thri77 2015.01.25. 21:39
Semmi, hírzárlat. Valószínű, hogy a második verzió. De mivel valamilyen szinten a Kara-nak is volt némi köze zsánerileg/hangulatilag a Beyondhoz, ezért arra tippelek, hogy itt is hasonló lehet a helyzet.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.25. 22:06
A Karanak inkább technológiailag volt köze a Beyondhoz, zsánerileg/hangulatilag nem mondanám (lévén a Kara erősen cyberpunkra hajaz, míg a Beyond a spiritualizmust járja körül).
thri77
thri77 2015.01.25. 22:14
Akkor rosszul fogalmaztam, természetesen nem témailag. Mindenesetre én látok párhuzamot, de nem tudom megfogalmazni hogyan.