Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Készül a Vampyr

Vámpíros játékon dolgozik a Dontnod Entertainment.

2015.01.20. 17:11 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Egyszerre több vasat is tart a tűzbe a Dontnod Entertainment csapata, akik a Remember Me után hamarosan bemutatják második játékukat is (pontosabban annak első epizódját), a Life is Strange-et. Csakhogy nem ez az egyetlen aktuálisan folyó projekt a stúdiónál, kiderült ugyanis, hogy egy szerepjátékon is dolgoznak. A Vampyr, ahogy az a címéből is erősen gyanítható, a manapság új virágkorát élő vámpíros témát fogja feldolgozni. Persze a játékról még szinte semmit sem lehet tudni, de a történet állítólag közvetlenül az első világégés után veszi kezdetét, mi pedig egy orvos bőrébe bújhatunk. Bár a háború borzalmait túlélte, megpróbáltatásai korántsem értek véget, mivel otthonában spanyolnátha járvány tombol, őt pedig megharapja az egyik beteg. Innen nem nehéz kitalálni, hogy hősünk ezt követően változik át az éjszaka rettegett rémévé. A játékban rendre nagyon kemény döntéseket kell majd hoznunk, mivel az orvos tovább akar küzdeni az emberek életéért, míg a benne feltámadó vámpír inkább csak ölne és pusztítana. Ezek a döntések pedig sosem lesznek teljesen világosak. Erre a kettősségre utal egyébként a címben kiemelt Y betű is. A játék fejlesztése még nagyon korai szakaszában jár, így egyelőre sem képek, sem trailer nem érkezett, ahogy a célplatformok és a megjelenési dátum sem ismertek. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Vampyr

« Előző hír: A Watch_Dogs 2 sokkal merészebb lesz
Következő hír: Csak konzolokra jön a Sniper Elite III: Ultimate Edition »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 5)

jawsika
jawsika 2015.01.20. 17:44
Csak csinálják meg. Sok jó címet fújnak le manapság, mert egy két AAA cím x plusz egyedik rókabőre mellett nem lenne sikeres. Legyen az AC, FC, NFS, BF, CoD vagy akármi más. Sajnos az embereknek nem az egyedi, minőségi játék kell, hanem a tucat szenny, ami valamikor még tényleg újító és erős volt, de mára csak a betanult produkciót adja elő újra meg újra.
thri77
thri77 2015.01.20. 18:38
Engem inkább a másik projektjük izgat és azért remélem nem vállalják túl magukat és lesz olyan a minőség emiatt amilyen. Mondjuk nem tudom hányan vannak, mekkora a studio.
ivanova36
ivanova36 2015.01.21. 07:55
jSzerintem nem feltétlenül a játékosok döntik el miből készüljön folytatás és miből ne. Persze a játékos adja a visszajelzést hogy az adott cím mennyire sikeres, de pl ékes példája a pár évvel ezelötti Ubisoft kérdőív:
" Döntsék el a játékosok hogy a következő AC mely korban játszódjon:
- francia szabadságharc
- amerikai függetlenségi háború
- első világháború
- kína megalapítása
- japán szamurájok korszakában

"

és a szavazás szerint az amerikai függetlenségi háború nyert. Ebből elött az AC3. Most meg jött az AC:U, vagyis a fentiek alapján persze lehet hogy csak az Ubi háza táján, mindegy mit mondasz, abból lesz játék amiről tudják hogy kisebb kockázattal lesz nyereség.
Ezért pörög a crowdfounding a sok független címmel, és ezért is kell szerintem óvatosan is bánni vele, hiszen ott is volt nem egy botrányos cím, vagy csak lehúzás.

Life is Strange meg a Steam szerint :
Megjelenés dátuma: 2015. jan. 30.

Vampyr esetében pedig majd meglátjuk mennyire lesznek számottevőek azok a döntések.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.21. 11:12
Nálam mai napig a Vampire: The Masquerade – Redemption az etalon a műfaj tekintetében.
Azonban ez a cím is ígéretesnek tűnik a történelmi korával és az RPG lehetőségekkel.
totyak
totyak 2015.01.21. 19:05
Remélem pc-re is érkezik, mert jól hangzik a sztori, ahogy utánaolvastam. Vámpíros játékok mostanában úgy sem sűrűn jönnek.