Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Resident Evil HD Remaster pontszámok

Megjelent a kultikus sorozat legelső részének új feldolgozása, amely összességében remek értékeléseket kapott.

2015.01.20. 15:46 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Megjelent a Capcom "legújabb" játéka, a Resident Evil HD Remaster. A macskakörömre azért van szükség, mert valójában egy 1996-os játék alapján 2002-ben megjelent feldolgozás újabb feldolgozásáról van szó. A fejlesztők igyekeztek a mai elvárásoknak megfelelő szintre pofozni a látványvilágot, de tartalom terén is számíthatunk néhány újdonságra. A megjelenés kapcsán megérkeztek az első külföldi értékelések is, amelyek összességében pozitív képet festenek a játékról:

A Resident Evil HD Remaster PC-re, PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra jelent meg. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Resident Evil HD Remaster

« Előző hír: 10% PSN kedvezmény péntektől
Következő hír: A Watch_Dogs 2 sokkal merészebb lesz »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 14)

ivanova36
ivanova36 2015.01.21. 08:12
Igen, a demo sokat hozzátehet de sokat el is vehet a kész játékból. Számomra van pár emlékezetes demo:
Carmageddon 1: egy város, 1 autó, 4 perc ingame játékidő. Se több , se kevesebb, hiába volt 20+ perced, 4. percnél vége és ennyi. Órákat el lehetett bohóckodni benne, 4 perc játék, 1 perc demo újraindítással, hogy a benne lévő városrészt felfedezd, kiismerd, vagy éppen 4 perc alatt lezúzd az ellenfeleket. Laikus szemmel semmi extra nem kellett hozzá. Fogták a harmincakárhanyadik pályát és rákerült egy időkorlát.
Revolt: 1 pálya, kb 8 kisautó. Ami hátrány volt: az összes powerupot ellőtték a demóban. vagyis a kész játékba nem került bele plusz powerup, "csak" kb 13 új pálya és vagy 40+ kisautó. Jó volt a demo, de amiatt hogy ellőtték az összes puskaport benne számomra negatív eredményt hozott a demo és emiatt a kész játék is kb -10 ponttal indult. Más kérdés hogy a mai napig nyüstölöm igaz, ma már Androidon :D

Értékeléshez:
egy játék értékelése szerintem teljesen felesleges. Én személy szerint nem fogok egy játékot sem megvenni csak azért, mert akármelyik oldal 7,9 pontott adott rá. Ellenben a cikkekben legyen benne tárgyilagosan hogy miről szól a játék, mik kerültek bele, nem árt ha van némi konkrétum a végigjátszás hosszúságáról, már ahol lehet végigjátszásról beszélni, illetve a végére még belefér a cikkíró személyes véleménye, de nem több. Sajnos ahány oldal, annyi szokás, és ugye volt már tavaly is balhé abból hogy miért kapja ugyanaz a játék egyik oldaltól a 9.8-at, míg másiktól a 100/65-t.
Számomra fontosabb egy játéknál, hogy mit nyújt ténylegesen, és totál hidegen hagy hogy a cikkírónak szerint csúnya a grafika vagy hogy egy egy rész számára milyen értelmetlennek tűnt.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.21. 09:30
Ennél az esetnél könnyebb következtetni valamelyest a kiadandó végtermék minőségére (lévén ez a remake az eredeti remake-jének remake-je :-) ).

A kritika mindig is szubjektív dolog, némileg a demó is (játszottam én olyan demókkal anno újság CD mellékletekről (pl. Dino Crisis), amiért gyerekként oda meg vissza voltam, az általános szcéna pedig eléggé lehúzta).
barack1
barack1 2015.01.21. 11:09
Szerintem a 2002 -es verzió is nagyon szép volt, de a történet nem ér annyit, hogy harmadszor is érdemes lenne kiadni.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.21. 11:19
13 év telt el a 2002-es GameCube-remake óta, mostanában amúgy is igény van a régi klasszikusok felelevenítésére, így szerintem teljesen érthető a Capcom válasza erre a trendre.

Tegnap este kipróbáltam és hát azt kell mondjam az eddigiek alapján: remek munkát végeztek, ismerős és egyben mégis újszerű élményt ad.

Kíváncsi lennék olyan emberek véleményére, akik ezzel a verzióval ismerkedtek meg először vele, hogy ők hogyan látják ezt a verziót.
ivanova36
ivanova36 2015.01.21. 12:34
Akkor majd írok róla másodvéleményt :) Az eredetit anno kihagytam, így új lesz benne minden.