Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Pro Evolution Soccer 2015 részletek

A Konami ígérete szerint visszatér a szériára korábban jellemző precizitás, megújul a játékmenet.

2014.07.04. 13:49 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogy arról néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk, idén ősszel is érkezik az aktuális PES epizód, a Pro Evolution Soccer 2015. A széria az utóbbi években csak erőlködött, igazi megújulást még a tavalyi grafikus motor csere sem tudott hozni (habár a Fox Engine nagyon tetszetős megjelenítésre képes). A fejlesztők ezért idén mindent elkövetnek, hogy helyre állítsák a sorozat renoméját és az újra méltó vetélytársa lehessen a FIFA játékoknak. Ehhez nagyon fel kell kötni azt a bizonyos gatyát, mivel az EA SPORTS aktuális játéka nem fog viccelni.
A Konami a minap több fontos részletet is közzétett az új résszel kapcsolatban. Az egyik legfontosabb, hogy a nulláról írták újra a kapura lövés és a kapusok mozgásának mechanizmusát. Előbbire a precizitás lesz jellemző mind a lövés erősségét, mind annak irányát tekintve. A kapusok ezzel szemben sokkal realisztikusabban viselkednek majd: lezárják a szögeket, minden szituációra véletlenszerűen reagálnak (vagyis nem mindig ugyanúgy, de persze ésszerűen), mozgásukat pedig a gravitáció is befolyásolja. Fontos szerepet kapnak az utolsó passzok is, amelyeknek szintén rengeteg variációja lesz az apró körömpasszoktól a nyesett átadásokig. A labda az új fizikai motornak köszönhetően mindig a valóságnak megfelelően fog viselkedni. Szintén teljesen újraírták az egy-egy elleni szituációkat, ahol ugyanolyan fontos lesz a jó helyezkedés, mint a pontos irányítás. Utóbbi terén is rengeteg fejlesztésre számíthatunk, amely által sokkal gyorsabban reagálhatunk egy-egy helyzetre. Mindehhez pedig remek mesterséges intelligencia párosul mind a mi csapatunk, mind az ellenfél oldalán. Visszatér a PES ID is, amely a játékosok valóságnak megfelelő viselkedéséért és a csak rájuk jellemző trükkökért felelős.
A Pro Evolutions Soccer 2015 szeptember 26-án kerül a boltokba PC mellett PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Pro Evolution Soccer 2015

« Előző hír: A Namco Bandai karolta fel a Project C.A.R.S.-t
Következő hír: Kezdődik a The Witcher Adventure Game zárt bétája »