Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Watch_Dogs sokadik gépigény

Az új megjelenéshez közeledve új gépigénnyel jelentkezett a Ubisoft. Egy rövid trailerben a Vigilante Editiont is bemutatták.

2014.04.05. 17:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly volt némi kavarodás a Watch_Dogs gépigénye körül, mivel az első információk, amelyek kiverték a biztosítékot a rajongóknál, hamisak voltak, hogy később a hivatalos leírás szinte alig különbözzön tőle. Aztán jött a halasztás, amelynek köszönhetően idén május 27-re csúszott a premier. A Ubisoft most újabb hivatalos gépigénnyel állt elő, bár a nagyfokú hasonlóság miatt akár azt is mondhatnánk, hogy megerősítették a tavalyit. Íme:
Minimum gépigény:

Ajánlott gépigény:

Támogatott videokártyák:

A fejlesztők a napokban egy új trailerrel is előrukkoltak, amelyen a Vigilante Edition pontos tartalmát mutatják be (nem az általunk is közölt prémium kiadásét). A Watch_Dogs PC mellet PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra fog megjelenni május 27-én. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Watch_Dogs

« Előző hír: Májusban jön Jeff VanderMeer Kontroll című regénye
Következő hír: Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms fejlesztői naplók »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 11)

gregmerch
gregmerch 2014.04.06. 17:26
Azért lássuk be: a minimum gépigény egy kb. 5-6 éves konfigurációt kíván. Ha pedig jó egy Q8000-es Intel (minimum 6 éves széria), akkor egy i3-as is az kell legyen. A "next-gen" grafika pedig egy túlmisztifikált valami. Mindaddig, amíg nem terjed el a 4K, meg az SLI/Xfire kártyahasználat 2-3-asával, addig nem lesz orbitális változás. Meg lehet, hogy akkor se. De az nem ma lesz. Addig meg, szerintem, mindenki a játékélményt nézze, ne a statisztikákon lovagoljon. Ha nem írnák meg a fejlesztők jó előre, hogy XY játék "csak" 900p-ben, meg 720p-ben fut, és "csak" 30FPS-sel az új konzolokon, akkor a kutya nem venné észre. Ezek szubjektív vélemények, senki ne vegye kérem magára. Lényeg, hogy kiváló, jól teljesítő, mutatós, és szórakoztató játékok jelennek meg napi rendszerességgel. Ennek örüljünk. Kizárt, hogy ne futna tűrhetően egy mai erősebb, vagy átlagos gémer Pc-n a WD. Én se rohanok el pl. miatta lecserélni a CPU-mat i7-2600-ról i7-3770-re. Biztos vagyok benne, hogy nemigen lenne érezhető a különbség.
GeryG
GeryG 2014.04.06. 17:33
Korszakalkotót évekre visszamenően nem láthattunk már, mondhatni a PS3-X360 előtti idők óta nem. A HD felbontás megjelenése óta nem volt igazán nagy grafikai fejlesztés, mindig csak apróságokban javulnak a játékok. De azért egy Beyond: Two Souls látványra messze nem hasonlítható össze mondjuk egy Gears of War első résszel. :) (direkt maradtam az előző konzolgenerációnál)

Sajnos nincsen tökéletes játék, mindenben ezrével találnál ilyen jellegű negatívumokat. És ez mindig is így lesz. Azzal nem vitázom, hogy a grafikai fejlődés alaposan lelassult az elmúlt években, de én ezért nem a konzolokat teszem felelőssé. Ha viszont jön egy játék, ami igenis megemelné a szintet, hozna egy sor pofás új effektet, akkor azért PC-n erősen csengetni kell, mert ennek sajnos azért ára van. Erre példa a Crysis széria is, ami mindig is az aktuális technológiai lehetőségek határait feszegette, cserében mocsok optimalizálatlan(nak tűnt). Az, hogy kinek mi tetszik, tök szubjektív kérdés.

Én inkább amondó vagyok, hogy ha már grafikáról beszélünk, az összhatás legyen lenyűgöző, ne feltétlenül a részletek. Nekem pl. a Metro: Last Light a legkevésbé sem szép, hiába tűélesek a textúrák és szépek az árnyékok, hiába van tesselation még a patkányok hátán lovagoló bolhák lába szárán is. Az összhatás nekem túl semmilyen. De ez is szubjektív, nem egy jó barátom van, akiknek az a játék az etalon.

Az inFamous összességében nagyon rendben van, élmény nézni a tv-t játék közben. Míg pl. számomra ott volt a Killzone SF, ami szintén egy effekt dömping, mégsem nyűgözött le az összhatás.
YuriLexandro
YuriLexandro 2014.04.07. 12:22
A lényeg, hogy a grafika nem fejlődik annyira, hogy indokolt legyen a magas gépigény. Pusztán csak azért emelik egy játék gépigényét, mert eltelt pár év?
Részemről is inkább a játékélmény dominál mintsem a grafika, nem is nagyon tudo játékot amivel csak a grafika miatt játszottam volna, erre személyes példa a Crysis 3, gyönyörű a grafikája, de egyszerűen nem fogott meg.
Egyszerűbb ráfogni hogy nextgen, nem kell az optimalizálással vesződni és máris dollármilliókat spórolnak meg.
davkar9
davkar9 2014.04.07. 21:33
Vicc, akár komolyan gondolják ezt a gépigény, vagy csak valaki megint trollkodik. Nem is lenne ezzel baj, ha a játék úgy is nézne ki, hogy ez indokolt legyen. Csak hát a legutóbbi nem promóvideók egy nem állejtős játékot mutatnak. Nem is érdemes ezzel foglalkozni, majd a megjelenéskor kiderül mi is az igazság. Annyi lesz esetleg, hogy boltba rohanás helyett előbb megnézek egy "demót". ACIV-gyel kapcsolatban is voltak rémhírek aztán mégis jól elvoltunk.

Nextgen grafikájú játékok: The Division, Witcher 3.;-)
GeryG
GeryG 2014.04.09. 14:13
Igen, ezek valóban jónak tűnnek, de azért ezek még messze vannak a premiertől, így csak a trailerekre támaszkodhatunk. Azok meg sajnos az utóbbi években egyre gyakrabban csapják be az embert (Farc Cry 3, Aliens: Colonial Marines, stb.), szóval ezért inkább a már megjelent játékokat nézem. :)