Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Nyáron jön a Stronghold Crusader 2

Új trailer is érkezett a napokban, amely hamisítatlan Stronghold hangulatot áraszt magából. Annak minden hibájával együtt...

2014.04.02. 13:52 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nem sok várépítős játék van manapság a piacon, így sokan tűkön ülve várják már a Stronghold Crusader 2 megjelenését. A játékot természetesen a Firefly csapata fejleszti, akik az EGX Rezzed rendezvényen be is mutatták munkájuk gyümölcsét. A játék a régi alapokra épül, de igyekeznek néhány újítást is beépíteni. Ilyen lesz a Skirmish mód is, valamint bemutatkozott az egyik új vezér, Saladin is.
"Szerettünk volna egy olyan trailert, amely azt üzeni: a Crusader 2 teljes értékű Skirmish móddal érkezik. Ebben nyolc mesterséges intelligencia által vezérelt oldal található, amelyek helyére online módban bárki becsatlakozhat, így akár csapatokban, akár kooperatív módban is lehet játszani. A Skirmish mód a két egyszemélyes kampánnyal egyetemben a megjelenéstől fogva elérhető lesz, utóbbi kettő a két harcoló fél, a keresztesek és az arabok oldalát mutatja be. Az egyszemélyes kampány leginkább a játékmenet alapjainak megtanítására szolgál az online csaták előtt, de a Crusader első részére hajazó Skirmish mód is visszatér." - olvasható a fejlesztők közleményében, amelyben ezt követően kitértek a másik visszatérőre, Saladinra is - "Az új szereplő leleplezése is örömmel töltheti el a Crusader első részének rajongóit, ugyanis visszatér Saladin, aki felvette a harcot Oroszlánszívű Richárd királlyal a harmadik hadjárat idején. Bár alapjáraton kedves ember volt, a harcmező nem ismert félelmet, ha meg kellett védenie a népét. Ha a mesterséges intelligencia vezérli, Saladin előszeretettel indít korai támadásokat, lovas íjászokat zúdítva a játékos várára, amelyet végül fáklyás gyalogsággal gyújt fel. A játék végleges változatában minden szereplő egyedi várral, egységekkel, taktikákkal és nehézségi szinttel fog rendelkezni."
A Stronghold Crusader 2 a trailerben látottak alapján valóban az első rész hangulatát árasztja magából, a szériára jellemző összes ismert hibával együtt (mint az egymások átjáró egységek és hasonlók). A játék megjelenésére valamikor a nyár folyamán van esély kizárólag PC-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Stronghold Crusader 2

« Előző hír: Call of Duty: Ghosts trailerduó
Következő hír: Caffeine - újabb horror Unreal Engine 4-re »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 3)

jawsika
jawsika 2014.04.02. 16:41
Nekem a Crusader volt a topjáték gyerekkoromban, de ez elképesztően silány.
dPsky
dPsky 2014.04.02. 23:14
Nem azért a húsz fillérért, de ez körülbelül olyan, mintha az előző játék egy patch-e vagy dlc-je lenne... Nagyon "gyengusz" első ránézésre is.
Pedro9314
Pedro9314 2014.05.14. 20:33
Lassan majd jöhet a Szinkronizálás :D