Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Watch_Dogs felbontások

Az új konzolok új divatot hoztak magukkal: az új játékok most felbontásukkal versenyeznek egymással.

2014.03.09. 10:51 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogy a PC-s játékoknál megszokott dolog a hivatalos gépigény kiadása, úgy tűnik egyre természetesebbnek az új konzolokra megjelenő játékok esetében a felbontás és a framerate kiadása. Legalábbis az elmúlt hónapokban ez a tendencia volt megfigyelhető: a fejlesztők és kiadók olyan játékok esetében fedték fel ezeket az adatokat, mint a Tomb Raider: Definitive Edition, a The Order 1886, a Metal Gear Solid V: Ground Zeroes vagy épp a Thief.
A játékosok azonban általános elégedetlenségüknek adtak hangot, ugyanis a hírek döntő többsége valamilyen kompromisszumról, megkötésről szóltak: hol a felbontás, hol a framerate terén kellett lejjebb adni az igényekből. Ebből arra lehet következtetni, hogy hiába az új konzolokban rejlő hatalmas számítási kapacitás (legalábbis az előző generációhoz mérten), vagy a fejlesztők nem képesek egyelőre azt megfelelően (ki)használni vagy épp már most nem elegendő ez az új játékokhoz. Előbbi a jobbik eset, mert csupán idő kérdése, hogy a fejlesztők kitapasztalják az új rendszert és kisajtolják belőle az igazi "nextgen" élményt. Ha viszont a második variáció az igaz, úgy könnyen lehet, hogy ez a konzolgeneráció nem éli meg azt a kort, amit az elődei.
A napokban a Watch_Dogs felbontásáról érkeztek információk, amelyek ismét elgondolkodtathatják azokat a játékosokat, akiknél ez a tényező igenis számít. A játék ugyanis mindkét konzolon 30 fps-re lesz kalibrálva, ezt pedig PlayStation 4-en 1080p-ben, míg Xbox One-n "csak" 960p-ben fogja produkálni. Csak mellékesen jegyezték meg a Ubisoftnál, hogy a PC-s változat a 4K-s felbontást is támogatni fogja (kérdés, manapság kinek van ehhez megfelelő konfigurációja és főleg monitora). ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Watch_Dogs

« Előző hír: Június végén jön a Sniper Elite 3
Következő hír: Leépítések a Thief fejlesztőjénél »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 12)

GeryG
GeryG 2014.03.09. 14:46
Hát jó. Ha csak annyira lesz optimalizált, mint az eddig taglalt játékok, akkor én védve vagyok, mert ezek nálam mind jól futottak... muhahahahaaa... :D

Viccet félretéve, mocsok nagy öngól lesz ebből, ha nem hozzák ki belőle a maximumot mind játékmenet, mind látvány, de főleg hangulat terén. Úgy harangozták be már az E3-on is, mint a nextgen mindent vivő játékot. Aztán egy hónappal a premier előtt eltolták fél évvel. Ha ezek után tényleg nem lesz 10/9,5 a játék, akkor sokan fognak nagyon csúnyán nézni a lila karikás logóra...

Egyébként csak nekem tűnt úgy, hogy az új trailer mintha egy árnyalattal "csúnyább" lett volna az első ingame trailereknél? Nem szeretnék újabb Far Cry 3at...
Creativ3Form
Creativ3Form 2014.03.09. 14:51
Jah, sztem is pöppet csúnyább, de én ezen már nem lepődöm meg. Ezeket a fesztiválokra meg egyéb helyekre kiadott videókat mindig feltuningolják ugye, és a játékban mindig rosszabb lesz picit.
subject17
subject17 2014.03.09. 16:10
OFF
A Falling into a dream változata abban a FC3 videóban... :O
eszem
eszem 2014.03.09. 19:36
Nem a konfigommal volt a gond, az bőven elég erős, inkább nem dolgoztak megfelelően a programozók... Nem dőltem kardomba, nem vagyok nagy AC mániás csak a korszakot szeretem amikor a 4. rész játszódik.

Remélem ilyen probléma nem lesz a WD-al, legalább a grafikus motor más alatta, Én bizakodó vagyok, de már nem merek belevágni az első napos vételekbe.
Gump
Gump 2014.03.09. 20:29
Erre való az adaptive vsync driverből fixen beállítva, és akkor ha 60-at nem bírná, csak az 55-öt, akkor nem ugrik 30-ra, hanem 55fps lesz.