Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Driver játék lett volna a Watch_Dogs

A játék tulajdonképpen már régen elkészült, csak épp jövő tavasszal jobb eladásokat produkálhat. Az is kiderült, hogy eredetileg egy újabb Driver játék lett volna.

2013.12.20. 18:25 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Amióta a Ubisoft októberben bejelentette, hogy többek között a Watch_Dogs premierje is jövő tavaszra tolódott, túl sokat nem lehetett hallani a játékról. A halasztás okaként akkor a szokásos indokot jelölték meg: további időre van szükség a tökéletességhez. Sokan már akkor is úgy vélekedtek, hogy ez csak porhintés, a valós ok a Rockstar Games játéka, a Grand Theft Auto V közeli premierjében keresendő. Bár témájukban gyakorlatilag semmi közös nincs, mégis a játékosok valószínűleg sokkal kevesebbet vásároltak volna egy újabb nyitott világú, AAA kategóriás (vagyis nem olcsó) játékból. A Ubisoft részéről mindezt a napokban Laurent Detoc erősítette meg, aki úgy fogalmazott, hiába lett volna az új konzolgeneráció garantáltan legsikeresebb nyitócíme, a GTA V-tel szemben hendikeppel indult volna. A Rockstar játékának ugyanis már kiforrott közönsége van, akik kötődnek a szériához, ezzel szemben a Watch_Dogs egy vadonatúj cím, így még ki kell alakítania a maga rajongótáborát. E nyilatkozat fényében tekinthetjük úgy is, hogy a játék lényegében már készen van, csak épp a francia kiadó úgy értékelte, tavasszal biztosan jobb eladásokat fog produkálni, mivel addigra a GTA V körüli felhajtás már régen lecseng majd.
A napokban egy másik érdekes részlet is kiderült a játékkal kapcsolatban. Az ugyanis eredetileg a szebb napokat megélt Driver széria legújabb epizódjaként látta meg a napvilágot, ám idő közben azt törölték, a hamvaiból pedig megszületett a jövő év talán legjobban várt játéka.
"A Watch_Dogs nem Watch_Dogsként indult. Egy autós játék motorján dolgoztunk, amelyhez rendelkezésünkre álltak a Driver jogai. Ez évekkel ezelőtt volt. De idővel úgy véltük, nem ilyen autós játékot szeretnénk, így töröltük a projektet és újat kezdtünk. A Watch_Dogs projekt egy másik játékként vette kezdetét, de ez idővel megváltozott." - nyilatkozta Detoc.
A Watch_Dogs jelen állás szerint jövő tavasszal érkezhet meg PC-re, PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, WiiU-ra, valamint PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Watch_Dogs

« Előző hír: Ünnepi frissítés a Gran Turismo 6-hoz
Következő hír: Ismét mesél a Thief városa »