25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

After Reset a Kickstarteren

Újabb világvége játék készülhet a játékosok pénzéből, ám ez a '90-es éveket idézné.

Írta: GeryG

A Black Cloud Studios egy független amerikai fejlesztőstúdió, amelynek első játéka az After Reset lehet. Ehhez a Kickstarteren gyűjtik jelenleg a pénzt, a kitűzött cél elég vaskos, 900 000 dollár, amelyből öt nap alatt közel 26 000 dollár gyűlt össze.
A játék egy poszt apokaliptikus világban játszódó akció-szerepjáték, amelyet a '90-es évek témába vágó nagyjai ihlettek: Fallout 1-2, Baldur's Gate és Planescape: Torment. A történet az ilyenkor szokásos alapokra épül: a világ túlnépesedett, kirobbant az atomháború, aki nem tudott a föld alá menekülni, mind meghalt. Eltelt egy bő évszázad a különleges föld alatti óvóhelyeken, amelyekből ez idő alatt egész városok nőttek ki, majd a túlélők elérkezettnek látták az percet, hogy újra felmerészkedjenek a felszínre. Céljuk, hogy újjá építsék a világot, ám azzal nem számoltak, hogy ezt már mások megtették helyettük azok közül, akik mégsem haltak meg a nukleáris tűzben. A történet főszereplője egy különös laborban ébred fel, természetesen semmire sem emlékszik, mindössze egy női hang ébresztgeti. Innentől fogva viszont minden a játékoson áll: mit tesz, hová megy, az sem kötelező, hogy végére járjon a saját történetének.
A fejlesztők ígérete szerint a hangulat a klasszikus szerepjátékokat idézi majd, így kapunk világtérképet is, amelynek felfedezését egyedül a nálunk lévő ivóvíz mennyisége határozza meg. Jelen állás szerint 50 különféle helyszínt járhatunk be, de ezek száma a támogatás függvényében akár meg is duplázódhat. A világot az ilyen helyen szokásos arcok népesítik be: kannibálok, útonállók, kereskedő karavánok, szekták és zsoldos bandák. Jóféle szerepjátékhoz illőn részletes karaktergenerátorra számíthatunk, valamint a játék során karakterfejlődésre is. Ennek irányát is mi határozhatjuk meg.
A játék alatt a Unity 3D motor dolgozik, amely többek között a Wasteland 2-t is életre kelti. Ennek fényében nem szabad korszakalkotó látványvilágra számítani, mivel a fejlesztők e tekintetben is inkább a klasszikusokra hajaznak. Megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkezik az After Reset, amely jelen állás szerint PC-re, Macre és Linuxra készülhet el.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
  • After Reset
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!