Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Xbox One-n csak 720p felbontásban fog futni a Call of Duty: Ghosts

Míg a Microsoft konzolján nem FullHD felbontásban fog futni a napokon belül megjelenő játék, addig PS4-en a jelek szerint igen.

2013.11.01. 12:30 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár minden létező fórumon azt hangoztatják a hozzáértők, hogy a következő konzolgeneráció képviselői között jelentős teljesítménybeli különbség nem lesz, a jelek szerint ez nem feltétlenül fedi a valóságot. Erre enged következtetni a Call of Duty: Ghosts esete is, amelyről kiderült, hogy míg PlayStation 4-en 1080p-ben, vagyis FullHD felbontáson fog futni, addig Xbox One-n már csak 720p felbontásra lesz képes. Erről Mark Rubin, az Infinity Ward munkatársa számolt be Twitter csatornáján. A felbontás csökkentésére azért van szükség, hogy mindkét konzolon biztos 60 fps-t produkáljon a játék.
A napokban egyébként vadonatúj trailer érkezett a játékból, amely az előrendelőknek szánt exkluzív többjátékos térképet mutatja be. A Free Fall egy összeomlás szélén álló felhőkarcoló egy leszakadt darabjában játszódik. A néhány helyiséget tartalmazó épületrész beszorult a saját romja és egy szomszédos épület közé, de ahogy a harcok folynak, úgy lassan, de biztosan csúszik lefelé a mélybe. A hangulat az alábbi trailerből is remekül átjön. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Call of Duty: Ghosts

« Előző hír: Megjelent a Magicka utolsó DLC-je
Következő hír: Az NVIDIA mutatta be a PC-s Assassin's Creed IV: Black Flag képességeit »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 12)

Nayrobi
Nayrobi 2013.11.02. 12:44
Én azt szoktam példaként felhozni, hogy nézzük meg az nfs sorozatot, minden évben megjelent, szépen látszik a fejlődés, ott a Carbon ami a ps3-mal debütált, illetve nézzük meg a Rivalsról a videókat, ég és föld a különbség, nem is lesz itt semmi gond, már a Killzone is elég brutál, pedig még nagyon az elején járunk, pontosabban még ott sem.
balays82
balays82 2013.11.02. 14:02
Igen, egyik konzol sem tudja a FullHD-t az Bf4 esetében. PS4-en állítólag 1600X900-as, Xbox One-on 1280X720-as felbontásban fut. Ami szerintem nem feltétlenül a két konzol hibája.
GeryG
GeryG 2013.11.02. 18:12
Egyébként meglepő számomra, de a BF4 PC-n egész jól lett optimalizálva. No persze egész erős vas van nálam alatta, de pl. a harmadik rész érzésre sokkal rosszabbul futott. Ez most Ultrán szépen teljesít, a legdurcibb helyzetben is stabilan 30 fps felett marad. Okay, off vége. :)
Breaker
Breaker 2013.11.03. 00:07
Igazából tudna mind a ketto csak nem 60FPSen! Márpedig azt rakták le fő kritériumnak, és az hogy az uj XBOX One-on nem lesz kepes futni a COD:Ghost 1080p-ben azt garantalja, hogy mar most tudtak olyat késziteni amivel stresszelhetok az uj gen konzolok.

Nalam a BF4 Ultran GTX 580! SLI-ben 1080p-ben 70FPS alapbol, utana 50ig megy le(egyszer lattam eddig 47et) -> Magyarul kb ezt a szintet is alig tudják hozni az uj konzolok, ugyhogy szvsz ismét bőven nem fognak versenyezni a PC-kel.
gregmerch
gregmerch 2013.11.03. 08:49
Úgy gondolom, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni egy (esetleg néhány) nyitó cím teljesítménye alapján az új generációról. Az előző (illetve egyelőre mostani) konzolok közül a PS3 rendszerint a 720p-t tudja alapból, és annál a néhány játéknál, melyek felhúzhatók 1080p-re, külön át kell állítani a masinát (minden egyéb lehetőséget ki kell ilyenkor lőni, mert különben marad 720-on). Az XB360 ezzel ellentétben szinte kizárólag 1080p-ben fut. Mindehhez annyi a hozzáfűzni valóm, hogy ha a tévé nem írná ki az aktuális felbontást, én bizony nem venném észre. A God of War III-nál én is felskáláztam FullHD-re a képet, de vissza is raktam kb. 10 perc után, mert jobban tetszett a natív 720-as felbontás (amit egyébként HD-nak hívnak, vagyis már bőven nagy felbontásnak számít).

Ha már itt tartunk (és ez sry, de OFF lesz): múltkor megnéztem egy 4K-s tévé képét a MM-ban, és kb. ugyanaz volt a véleményem róla, mint anno a BR-ről, mikor először láttam, vagyis az, hogy irreálisan éles a képe, amilyet a való életben talán nem is lát a szem. Egyébként a 4x-es felbontás egy 2x-3x akkora tévén, mint a mostani átlag arányaiban nem hat 4x élesebbnek, hiszen a 32"-os képátmérőjű panelen megoszló egységnyi képpont helyett most egy 65-80-90"-os átmérőjű panelen oszlik meg 4x ennyi. Kíváncsi vagyok, mikor terjed el, illetve mikorra lesz elérhető áron is hozzáférhető ez a technológia - jelenleg a "legkisebb" tévék (értsd alatta: 65") is 1 millába fájnak. (A nagyokat meg se mertem kérdezni.) Az viszont igencsak durva, hogy gyakorlatilag a tech-demókon kívül semmi nem tud 4K-s felbontást produkálni. Kérdeztem is az eladótól, hogy az rendben van, hogy valaki vesz egy ilyen cuccot, de mit tud rajta futtatni? Válasz: "hát igen, még egyelőre semmit, de azért már vannak 2K-s filmek és lejátszók." Erről ennyit.

OFF is OFF, a témához tartozó egyéb véleményemet pedig már tegnap megírtam. Én a CoD:G felbontásától függetlenül várom az új konzolokat, első körben a PS4-et. Aztán majd ha egy GoW (bármelyik szériára értve) nem fut rendesen rajta/rajtuk pár év múlva, akkor én is felvonom majd a szemöldököm.

Játékban a jövő/d (x)

Még mindig rengeteg szülő ellenzi, ha gyermeke a szabadidejét számítógépes játékokkal tölti, pedig ma már számos videójáték túllépett a puszta szórakoztatáson. A játék során szerzett készségek sok esetben akár továbbtanuláskor, illetve a munkavállalásnál is hasznosíthatók, így a – persze nem túlzásba vitt – játék közvetetten a gyerek jövőjét is szolgálhatja. De hogyan képeznek minket és gyermekeinket a játékok?