Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Lelőtték az ingyenes Command & Conquert

A semmiből érkezett a hír, amely szerint az ingyenes stratégiai játékot fejlesztő Victory Games végleg bezárta kapuit, a fejlesztést pedig leállították.

2013.10.29. 20:30 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az idei gamescomon mi is kipróbálhattuk a Victory Games ingyenes stratégiai játékának egy korai változatát. A Command & Conquer akkor kifejezetten ígéretesnek tűnt, egy ingyenes alkotáshoz mérten szép grafikával és a már jól ismert játékmenettel, ugyanakkor túl sok újdonsággal nem kecsegtetett. Talán ez utóbbi is az okok közé tartozik, amelyek miatt a stúdió váratlan lépésre szánta el magát, leállították a fejlesztést.
"Az alfa tesztek utáni visszajelzéseitek alapján tisztázódott: nem olyan játékot fejlesztettünk, amilyet vártatok. Így hosszú mérlegelés után úgy határoztunk, hogy leállítjuk a fejlesztést." - olvasható a csapat blogján, amelyet később a marketing munkatárs twitter bejegyzése is megerősített. Egyes hírek szerint nem csupán a fejlesztési munkák álltak le, de az egész csapatot szélnek eresztették, az EA pedig bezárja a Victory Gamest. Bővebben a hivatalos oldalon olvashattok a leállásról, ahol arról is szó esik, hogy a teszten pénzt költő játékosoknak a következő napokban visszatérítik a pénzüket. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Command & Conquer

« Előző hír: Találd meg a hozzád hasonló PS-játékosokat!
Következő hír: Halloweeni nyílt nap Opulenciában »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 11)

Baracklekvár
Baracklekvár 2013.10.30. 12:10
Én épp azért vártam, mert végre egy Generals, ami multiban működik rendesen.
(Mert ugye az eredeti indokolatlanul képes volt belassulni multiban.)
LordMatteo
LordMatteo 2013.10.30. 12:39
A piac (úgy, mint online játszható multiplayer játékok) pedig könyörtelenül a f2p modell felé halad. Ez mozgatja meg a legnagyobb tömeget, kerül a legkevesebbe, egyszerűbb menedzselni, és hozza be a legtöbbet.

Semmi gond nem volt ezzel, jelen esetben inkább valami háttérjátszmára tippelnék.
Barthezz
Barthezz 2013.10.30. 16:38
Egy ekkora név esetén sztem ez nem lett volna jó üzleti modell, de természetesen valóban elég gyanús az egész, hiszen már majdnem végére ért a fejlesztés. Meg hát ismerjük az EA-t, mennyire alja módon képesek beledumálni mindenbe és teljesen megkötni a fejlesztők kezét... Szóval könnyen lehet, hogy összekaptak egy lényeges dolgon és ez lett a vége...
LordMatteo
LordMatteo 2013.10.30. 16:57
Battlefield Heroes és Battlefield Play for Free. Szerintem a Bf-franchise is van akkora név, mint a C&C (sőt...), és ott működik, nem is kicsit ez. Valószínűleg a fejlesztők nem egészen úgy képzelték el ezt, mint az EA, és ezért lett vége a dolognak. Az EA tuti nem hagyja veszni a nevet, ebben biztos vagyok.

A jövőben egyre inkább háttérbe fognak szorulni azok a fizetési modellek, amik most még nagyobb részben jellemzik a nagy címeket. Deal with it. :P
Barthezz
Barthezz 2013.10.30. 19:54
Jójó, nekem így még jobb is, mert ez esetben legalább legálisan letölthetem és csak a single-részért kell majd legfeljebb pénzt adnom, amit vélhetően akár még ki is fogok fizetni. :-P (Eddig ugye pont az volt a bajom, hogy miért adjak egy A-s játékért 10-15 k-t, ha a multi-rész nem érdekel és az dobja meg leginkább az árát.)

Androidon egyébként ez az alap és ott nálam be is vált.