Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Készül a Galactic Civilizations III

A Stardock kizárólag PC-re fejleszti a stratégiai játék új epizódját, amelyben ismét a galaxis meghódítása lesz a cél.

2013.10.16. 10:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Készül a Galactic Civilizations III, amelyet a Stardock Entertainment csapata fejleszt és kizárólag PC-re fog megjelenni. A készítők természetesen minden tekintetben felül kívánják múlni az előző két részt (ami nem is csoda, hiszen az első rész óta tíz, a második rész óta hét év telt el), így a mai elvárásoknak megfelelő grafikát, valamint sokrétű játékmenetet ígérnek. Feladatunk lényege nem változott, vagyis népünkkel (vagy inkább fajunkkal) anyabolygónkról indulva meghódítani az ismert galaxist, a többi civilizációt pedig különféle módszerekkel az uralmunk alá hajtani. Ezt számtalan módon megtehetjük: diplomáciával, technológiai úton, gazdaságilag, de akár katonai módszerekkel is leigázhatjuk őket. Űrhajóinkat magunk tervezhetjük meg, ám ez nem csupán egyszerű látványelem lesz. Egy-egy összecsapásnál nagyon sok múlik a jól megtervezett űrhajókon, azok gondosan megválasztott fegyverzetén és védelmén. Az egyszemélyes kampány mellett kapunk szabad játék opciót és a sorozat történetében először online multiplayer módot is. Míg a kampány során előre meghatározott célokat kell teljesítenünk, addig a szabad játék módban minden körülményt mi határozhatunk meg.
A bejelentéssel együtt a játék hivatalos oldala is elrajtolt, ahol akár támogathatjuk is a fejlesztőket. Ehhez két opció közül választhatunk: a sima Founder's Edition 40 dollárba kerül és garantált béta hozzáférést, támogatói jelvényt és 10 dollár árengedményt jelent a játék végleges árából. A Founder's Elite Edition ezzel szemben 100 dollárt kóstál, cserébe már az alfa teszten is részt vehetünk, minden DLC-hez és kiegészítőhöz automatikusan hozzáférünk, támogatói jelvényt kapunk, valamint elnevezhetünk egy csillagrendszert a játékban és a készítők listáján is megjelenik a nevünk.
Az első alfa tesztekre még idén sor kerülhet, míg a támogató program jövő év elején zárul le, amelyet a béta tesztek követhetnek. Ennek fényében a megjelenésre leghamarabb 2014 nyara körül számíthatunk kizárólag PC-re. A fejlesztők azt is elárulták, hogy a játék kizárólag 64bites rendszeren fog működni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Galactic Civilizations III

« Előző hír: Csúszik a The Crew is
Következő hír: Új karakter érkezett a The Incredible Adventures of Van Helsinghez »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

warcat
warcat 2013.10.16. 10:31
Nagyon jó hír,de nagyon az elején lehetnek még, sajnos 2015 leghamarabb szerintem.
xeLaR
xeLaR 2013.10.16. 17:02
Remek hír:-) Nagyon remélem, hogy ez is legalább olyan jó lesz, mint az előző rész.