Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Érdekes játékmenete lesz a Darkest Dungeonnek

Új trailerben mutatkozott be az oldalnézetes szerepjáték, amelyben ősi katakombákat kell felkutatnunk, ám bármelyik sötét sarokból ránk ronthat egy rohadó csontváz.

2013.10.12. 12:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Red Hook Games egy újonnan alapított stúdió, amelyet tapasztalt fejlesztők alkotnak. A csapat első játéka a Darkest Dungeon lesz, amely valóban komor és baljós hangulatot áraszt majd. Műfaját tekintve egy oldalnézetes szerepjáték lesz, amelyben egy sötét katakombát kell felfedeznünk. A történetről egyelőre nem sokat lehet tudni, de a fejlesztőket Lovecraft művei inspirálták. A játékmenet érdekessége, hogy karaktereink (mert nem egyetlen harcost irányítunk, hanem egy négyfős csapatot) nem csupán fizikai sérüléseket szenvedhetnek el, de mentális állapotuk is folyamatosan változik. A fejlesztők elmondása szerint ez nem az a kaland lesz, amelyben a hősök fénylő páncélban, mosolyogva sétálnak ki az alagutakból. Csapatunkat egyszerű emberek alkotják, akikre minden körülöttük zajló esemény hatással van. Ezért az Affliction System felel: ha ránk támadnak, karaktereink megrémülhetnek, míg egy-egy győzelem bátrabbá teheti őket. Ugyanakkor bármikor bármelyikük meghalhat, ami megint komoly negatív hatásként éri a többieket. A harcok körökre osztva zajlanak, amelyek során karaktereink eltérő képességei mély taktikázási lehetőséget nyújtanak. Ugyanakkor érdemes nagyon vigyáznunk embereinkre, mivel haláluk egyszeri és végleges, nem lehet őket feltámasztani.
A Darkest Dungeon jelenleg PC-re, Linuxra és Macre készül, ám a fejlesztők hamarosan elindítják a játék Kickstarter kampányát, amelynek sikere esetén a platformok listája is kibővülhet. A megjelenésre leghamarabb 2014 őszén kerülhet sor. A játék az alábbi trailerben mutatkozott be, amelyben a harcrendszer, valamint a karakterek mentális változásai mellett az egyedi látványvilággal is megismerkedhettek. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Darkest Dungeon

« Előző hír: Megjelent a hatodik Painkiller: Hell & Damnation DLC
Következő hír: Így készültek a World of Warplanes hangeffektjei »