Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

gamescom 2013

Kipróbáltuk a Watch_Dogsot

Óriási élményben volt részünk, kipróbálhattuk a Ubisoft ősszel érkező játékát.

2013.08.22. 22:52 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az idei ősz egyik legjobban várt játéka a Ubisoft berkeiben készülő Watch_Dogs. Már az eddig látott videók és képek, valamint a megismert információk alapján is egy nagyon összetett és átgondolt játék képe kezdett kirajzolódni, ám ez az érzés ma még tovább erősödött bennem. Abban az óriási élményben volt ugyanis részem, hogy élőben is kipróbálhattam a játékot, közel fél órán át ismerkedhettem a virtuális Chicago utcáival.

Kipróbáltuk a Watch_Dogsot

Minibeszámolómat a grafikával és általánosságban a látványvilággal kezdeném. Az előzetes trailerek egy cseppet sem túloztak, a játék egészen elképesztő részletességgel elevenedik meg előttünk. A demó során direkt figyeltem a járókelőket, hiszen ők nagyon fontos részét képezik a játékmenetnek, és valóban nem találkoztam két egyforma emberrel, valamint mindenki teljesen élethűen viselkedett: bámészkodtak, telefonáltak, elmerengtek séta közben vagy épp társukkal beszélgettek. A város nagyon aprólékosan lett felépítve, minden utca, minden épület, minden telephely nagyon valósághű, néha olyan érzésem volt, hogy egy valódi városban sétafikálok.

A demó elején megismerkedhettem a hackelés folyamatával. Tényleg minden felett átvehetjük az irányítást, ami árammal működik: befolyásolhatjuk a közlekedési lámpákat, figyelhetjük a kamerák képét, belehallgathatunk a telefonbeszélgetésekbe, vagy akár le is tölthetjük mások bankszámla-adatait. Ez utóbbi különösen fontos, ugyanis a pénzszerzés leggyorsabb és legegyszerűbb módja. Némi kutakodás után mások magánéletében (még egy perverz alak otthonába is bekukkantottam, aki épp egy áruházi próbababát fűzött a kanapén), egy kis akció következett, ugyanis tévedésből (rossz gombot nyomtam) elővettem a pisztolyomat az utcán, mire három járókelő azonnal hívta a rendőrséget. A járőrök pillanatok alatt a helyszínre értek így menekülőre kellett vennem a dolgot. Ehhez amolyan GTA-módra kirángattam valakit az autójából és tövig nyomtam a gázpedált. Az előzetes videók alapján az egyik aggodalmam az autók fizikáját érintette, de ez ma tovaszállt, hiszen remekül eltalálták az irányítást a fejlesztők. Könnyű vezetni az autókat (a motort kicsit szokni kellett), kellően árkád, kellően szimulátor.

Kipróbáltuk a Watch_Dogsot

Miután leráztam a járőröket és minden visszatért a normális kerékvágásba, hirtelen villódzni kezdett a képernyő és megjelent a felirat, miszerint valaki épp az én telefonomat igyekszik meghackelni. Ezzel végre ízelítőt kaptam a játék igazi lényegéből, a közös játékból is, hiszen az illető hacker nem más volt, mint valamelyik másik játékos a prezentációs szobából. Ilyenkor minél gyorsabban meg kell keresni a járókelők között a hackert, mi ugyanis minden más játékost egyszerű járókelőként érzékelünk, ahogyan ők is csak egy egyszerű járókelőnek látnak minket a saját játékukban (vagyis mindenki csak saját magát látja Aiden Pearce bőrében).

A Watch_Dogs volt az idei gamescom eddigi legnagyobb élménye számomra, és bár holnap is van nap, szinte kizártnak tartom, hogy hasonlóan jól fogok szórakozni bármely más játék standjánál. A megjelenés már nincs messze, november 22-én számíthatunk rá PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. A következő generációs konzolokra várhatóan azokkal egyszerre válik elérhetővé. ■

Kipróbáltuk a Watch_Dogsot

Kapcsolódó játék: Watch_Dogs

« Előző hír: Mad Max gamescom infók
Következő hír: The Elder Scrolls Online próbakör »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

Lacko
Lacko 2013.08.23. 07:32
Sárga lettem az irigységtől. :D
De rohadt jó. Jó lesz ez nagyon.
Bomc.
Bomc. 2013.08.23. 12:04
Vajon PC-n erőmű kell hozzá?:D