Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Bemutatták a Call of Duty: Ghosts új multiplayer játékmódjait

Hét új multi módot kapunk, és akár női karakterrel is játszhatunk majd.

2013.08.14. 23:00 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az Infinity Ward egy Los Angeles-i sajtórendezvényen mutatta be a mai napon a Call of Duty: Ghosts multiplayer újdonságait. Karakterünket most már igen tág határok között mi szerkeszthetjük meg: több mint húszezer variációra lesz lehetőség, és választhatunk női katonát is. Az ígéretek szerint karakterünk megtervezése nem csak a külsejére lesz hatással, hanem a játékra is. A környezet dinamikus lesz, leboruló dolgokkal, szétrobbanó épületekkel stb. Hét új multiplayer játékmód kerül a játékba, valamint több mint 20 új killstreak és több mint 30 új fegyver (emellett egy teljesen új karakterosztály is, amely a sniper és az assault közötti űrt tölti be, marksman rifle néven, távcsöves puskákkal). A játékhoz vadonatúj engine-t használnak majd. A perkeknél is bevezetik a pontrendszert. Az eddiginél jóval több perk lesz, amelyek mindegyikének lesz valamilyen pontértéke. Összesen nyolc pontot használhatunk fel rájuk, tehát lehet például négy kétpontos vagy két négypontos perkünk. A játék során XP-t gyűjtve Squad pontokat kapunk, ezekből oldhatjuk fel a különböző új felszereléseket (tehát ezúttal nem a fejlesztők döntik el, milyen sorrendben kerülnek feloldásra a dolgok, hanem a játékos). Fejlődésünket továbbvihetjük majd az új konzolgenerációra (egy márkán belül): ha PS3-on játszunk, PS4-en betölthetjük az addig elért eredményeinket, ill. Xbox 360-ról Xbox One-ra vihetjük át az adatokat.
Sok szó esett a bemutatón a játék multiplayer részéről, az új játékmódokról. A Crankedben 30 másodpercünk van, hogy lelőjünk valakit, és ezzel újraindítsuk a számlálót, különben felrobban a rajtunk elhelyezett bomba. A Search and Rescue a Search and Destroy továbbfejlesztése, annyi eltéréssel, hogy ha meghalunk, nem kell feltétlenül megvárnunk a következő kört: ha az elhullott dögcédulánkat megtalálja egy csapattársunk, újraéledünk. Ha egy ellenséges katona veszi fel, pechünk van, és várnunk kell a következő játékra.
A Squads játékmód játszható egyedül, kooperatívan vagy kompetitíven is, igazából egy új csoportja az új módoknak. Ezekhez a játékokhoz saját csapatot hozhatunk létre (minden csapattársunkat tetszőlegesen felszerelve), akikkel MI vezérelte vagy valós személyek által irányított ellenfelekkel szállhatunk harcba. A Squad vs Squadban két játékos – és mindkettőnek a csapata – játszik egymás ellen. A Wargame-ben 5 csapattársat választhatunk, akikkel az MI vezérelte ellenfelet kell legyőznünk (ebben a normál multi rész mindegyik módja játszható lesz). A Safeguard egy négyszemélyes co-op mód, a Modern Warfare 3 Survivalje nyomán, amelyben használhatjuk a játék összes eszközét és perkjét is. Végül a Squad Assault egy hatszemélyes co-op mód, amelyben egy offline csapattal kell megküzdenünk, akár öt másik játékossal, akár saját csapattársainkkal karöltve.
A Call of Duty: Ghosts játékot a jövő hét során a gamescom keretében is bemutatják, mi is kipróbáljuk majd, és beszámolunk, hogy sikerültek az újítások.
(Az alább is megtekinthető trailer alatt amúgy Eminem új albumáról szól egy szám, a Survival.) ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Call of Duty: Ghosts

« Előző hír: Batman: Arkham Origins gyűjtői kiadás
Következő hír: EA játékok az új Humble Bundle-ban »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 9)

- Lizard -
- Lizard - 2013.08.17. 23:58
Az én szememben csak ugyanazok közé a Call of Dutyk közé tartozik, amik a MW2-től kezdve mentek le a lejtőn.
Az engine szerintem nem változott sokat, az épületek is azért rongálódnak, mert rájöttek, hogy a BF valamit újított a CoD-al szemben, és be is vált. Gyorsan le kellett másolni, hogy valahogy versenyben maradhasson a továbbiakban.
Ez a karakter csinálás meg számomra nonszensz, már teljesen eltávolodtak az eredeti szériától. Inkább megyek és nyomok egy COD2 TDM-et, a többieknek meg jó szórakozást...
Yourmom
Yourmom 2013.08.18. 07:25
Lizardal egyet ertek az utolso ket soron kivul. Ez a kutya se semmi uj egytol egyik masoltak le az egeszet az egyik jatekbol aminek nem ugrik be a neve, majd holnap ide kommentalok megint mert mar faradt vagyok utana keresni..
Gerbo
Gerbo 2013.08.18. 17:14
Cod egy vicc... jöhetne már a BF4 az jó lesz megint lenyomja a CoD-ot
Royce95
Royce95 2013.08.23. 18:06
Gerbo milyen szempontból nyomja le a CoDot "megint"? eladások terén? Na ne röhögtes :-D főleg úgy hogy a BF4 még ennyi újjítást sem hozott... DLCnek elmenne. Mellesleg kritikát terén sem jobb...
SwitcX88
SwitcX88 2013.08.23. 18:16
Imádom olvasni minden fórumon az ilyen klaviatúra harcosokat. :-D