Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Fél tucat Watch_Dogs kép és információ

Az új képeken akció és menekülés közben láthatjuk a játék főhősét, Aiden Pearce-t. Emellett összegyűjtöttünk néhány új információt is a játékról.

2013.05.11. 14:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár az idei évnek több mint a fele még hátra van, már eddig is több emlékezetes játékkal gazdagodtak a rajongók. Olyan játékok kerültek a polcainkra, mint a Crysis 3, a Dead Space 3, a SimCity, vagy épp a Tomb Raider. Azzal viszont kevesen vitatkoznának, hogy ezzel ki is fújt volna ez a naptári év, hiszen ősszel szintén több, nagyon ígéretes alkotás megjelenésére számíthatunk. Ezek közé tartozik természetesen a Grand Theft Auto V, az Assassin's Creed IV: Black Flag, a Battlefield 4, de milliók várják a Ubisoft új akciójátékát, a Watch_Dogsot is.
Most egy picit ez utóbbival foglalkozunk, hiszen a bejelentése óta szerencsére nem fukarkodtak az információkkal a fejlesztők. Bár mozgásban eddig csak két-három trailerben láthattuk a játékot, azt már azok alapján is megjósolhatjuk, hogy az év játéka cím egyik nagy esélyeséről lehet szó. A fejlesztést a Ubisoft Montreal és a Ubisoft Reflections csapata közösen végzi.
A történet a közeli Chicagoban játszódik, főszereplője pedig Aiden Pearce, egy hacker, aki képes mobiltelefonja segítségével átvenni az irányítást gyakorlatilag minden elektronikus eszköz felett a környezetében. Ugyanígy képes bepillantást nyerni az utcai járókelők beszélgetéseibe, sőt még azt is ki tudja szűrni, hogy ki a potenciális bűnelkövető-jelölt. Chicago városa szabadon bejárható lesz, így a játékmenet a nyitott világú játékokéhoz hasonlít majd: a fő cselekmény mellett rengeteg mellékküldetés és mini játék vár ránk, amelyek mind Aiden különleges hacker képességeire épülnek. Telefonja segítségével (ahogyan azt már a videókban is láthattuk) képes működésbe hozni a földbe süllyeszthető behajtás gátló oszlopokat, komoly baleseteket okozva ezzel. Ugyanígy lehetőségünk lesz a forgalomirányító lámpák manipulációjával forgalmi káoszt előidézni, ahol könnyedén eltűnhetünk az üldözőink elől. Az utcai járókelők telefonjaiból minden személyes adatot letölthetünk, ezáltal feltérképezve, milyen emberről is van szó. Ha a szükség úgy hozza, egy elektromágneses impulzussal a környezetünk minden elektromos eszközét hatástalaníthatjuk egy időre.
"Az E3 alkalmával tüzetesebben is megismerkedhettek az eddigi munkánkkal.0" - beszélt csapata munkájáról Pauline Jacquey, a Ubisoft Reflections vezetője - "Ha a játékban belépsz egy épületbe, legyen az egy bolt, egy gyógyszertár vagy bármi egyéb, az a mi kezünk munkája. Az autós küldetéseket is mi készítettük, minden autót mi modelleztünk, ami azért fontos, mert a játékban 60 valós autó licence szerepel. Rengeteg mellékküldetés és mini játék lesz a fő történeti szál mellett. Ezeken, az online szerződések és elvállalt munkák által fejlődő részeken is mi dolgoztunk. Szóval nem a játék alapjaiért vagyunk felelősek, de a tartalom jelentős részéért igen. Mi töltöttük meg a játékot élettel és tennivalókkal."
Jacquey később a játék realisztikusságáról is beszélt, kitérve a fizikára, az animációkra, valamint a játék lényegére, az állandó kapcsolódásra.
"A hihetőség nagyon fontos számunkra, így a fizikának tökéletesnek kell lennie. A felvett animációk és a színészek játéka sem lehet túlzó, ezzel nem játszadozhatunk, mert túl absztrakt lenne az eredmény. Számomra a legnagyobb innovációnak a játék világával való interakciónk számít, ami szorosan összefügg a játék lényegével: a kapcsolódás hatalom, minden összekapcsolódik. Mindig bizonyos szintű felügyelet alatt állunk, miközben megoldod az adott szituációt, előfordulhat, hogy valaki figyel téged. A történetmesélés e módja valóban izgalmas a játékmenet szempontjából. Az egész világot irányíthatod, ez rengeteg hatalmat ad a játékos kezébe, ami nagy kihívást jelent számunkra mind a design, mind a technológia végett."
A játékmenet lényege tehát a hackelés lesz, de nagy hangsúlyt kap a lopakodás is. Ebben nagy segítségünkre lesz, hogy mindent az irányításunk alá vonhatunk: elterelhetjük mások figyelmét, miközben mi biztonsági kamerák segítségével pontosan láthatjuk, hogy ellenfeleink merre mozognak, mit csinálnak éppen. Ez pedig segít elkerülnünk a felesleges konfrontációt. Ugyanakkor nekünk is óvatosnak kell lennünk még akkor is, ha csak az utcán sétálunk, sosem tudhatjuk, hogy a hatóságok mikor figyelnek bennünket, mikor nem. Ha pedig végképp nem lehet elkerülni a közelharcot, viperánkat hívhatjuk segítségül. Harc közben eldönthetjük, hogy halálos csapást mérünk-e ellenfelünkre, vagy csak ki akarjuk vonni a forgalomból egy időre. Arra viszont oda kell figyelnünk, hogy a felesleges gyilkolás és az okozott balesetekből származó civil sérülések (esetleg halál) alaposan rontják a megítélésünket. Ahogy fent említettük, a telefonunk segítségével szinte mindent irányíthatunk, de a Central Operating System feltörésével érhetünk el további mellékküldetéseket is. E rendszerből szedegethetjük össze azokat az információkat is, amelyek alapján kiszűrhetjük, ki készül bűncselekményt elkövetni, és még időben megakadályozhatjuk ebben. A többjátékos részről egyelőre keveset lehet tudni, de a fejlesztők elmondása szerint az is Chicago utcáin zajlik majd és zökkenőmentesen kapcsolódik az egyszemélyes kampányhoz.
A játék galériájában hat új kép is landolt, amelyeken akció és menekülés közben is láthatjuk Aident. A Watch_Dogs. november 22-én jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és WiiU-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Watch_Dogs

« Előző hír: Cognition: An Erica Reed Thriller - The Oracle trailer
Következő hír: Borderlands 2 - Krieg játékmenet-videó »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 3)

medve91
medve91 2013.05.11. 15:51
úúú de jól néz ki az a csaj!!!!!
Neil
Neil 2013.05.11. 20:09
piercingek nélkül jó is lenne :P
medve91
medve91 2013.05.12. 12:44
:D lehet igazad van, az az arcpiercing elég fura XD