25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mobil

Április végén érkezik a Samsung Galaxy S 4

Egy New York-i rendezvényen mutatták be az új csúcskészüléket.

Írta: Dino

Nagyszabású rendezvény keretében, a New York-i Times Square-en jelentette be okostelefonjainak legújabb csúcsmodelljét a Samsung. A Galaxy S 4 egy 5 hüvelykes kijelzővel felszerelt, de a széria előző darabjánál mégis könnyebb és vékonyabb (130 gramm ill. 7,9 mm) készülék lesz, amely április végétől lesz kapható. A rendszer lelke régiótól függően egy négymagos, 1,9 GHz-es vagy egy nyolcmagos, 1,6 GHz-en futó processzor lesz, amely mellett 2 GB RAM kap helyet. A háttértár 16, 32 vagy 64 GB kapacitása szokás szerint microSD kártyával bővíthető. A telefonon az Android 4.2.2-es, Jelly Bean verziója fog futni. A termetes kijelző egy Full HD (1920*1080 pixel) felbontású, Super AMOLED technológiájú, 441 ppi képpontsűrűségű érintőképernyő, amelyet Gorilla Glass 3 véd a sérülésektől. 3G-s mellett 4G-s LTE modell is lesz, kezdetben fekete és fehér színben, de később további színvariánsok is várhatók.
A hátoldalra egy 13 megapixeles kamera került, míg az előlapon 2 megapixeles található, ezek azonban akár együtt is használhatók: a két lencse által rögzített képet ha szeretnénk, a telefon egyetlen fotóvá rakja össze, például az egyik sarokba rakva a kisebbik felvételt. (De videotelefonálás közben is kihasználható ez a lehetőség, így beszélgetőtársunk nem csak minket, hanem környezetünket is láthatja.) A fotókészítés számos más érdekes funkcióval is bővült, a Sound & Shot funkcióval például fotó készítésekor pár másodpercnyi hangfelvételt is rögzíthetünk, a Drama Shot time-lapse videók készítését segíti (négy másodperc alatt akár 100 felvételt is képes rögzíteni a telefon), az Eraser pedig több egymás utáni felvételt készítve törli ki a felesleges mozgó objektumokat (például ha valaki keresztülrohant előttünk fotózás közben).
A vezérlés is számos téren fejlődik. A telefont most már tekintetünkkel is vezérelhetjük, például a videolejátszás automatikusan leáll, ha nem nézünk a kijelzőre, a böngészőben vagy levezésünkben történő görgetéshez pedig nem kell a kijelzőhöz érnünk, elég szemünket és csuklónkat mozgatni. Az érintés más esetekben se szükséges, sokszor elég lesz mindössze a kijelző fölé tartani ujjunkat. Úgy tűnik, ismét divat lesz az infra LED beépítése a mobil eszközökbe (ahogy például a Note 10.1 tabletben is volt), az S 4-be is kerül ilyen, hogy univerzális távirányítóként tudjuk használni. További szoftveres újdonság még a vezetéshez szánt S Voice Drive hangalapú irányítási rendszer, az Optical Reader karakterfelismerő (például névjegykártyák scannelésére), valamint az S Health, amely egészségi állapotunkat figyeli.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Április végén érkezik a Samsung Galaxy S 4
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!