25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Újabb Assassins's Creed IV: Black Flag részletek

A Ubisoft nyolc stúdiója dolgozik a kalózos játékon.

Írta: Dino 4 hozzászólás

Egy Jean Guesdonnal, az Assassins's Creed IV: Black Flag kreatív-igazgatójával készült interjút adott ki a Ubisoft, amelyben pár újabb részlet is napvilágot látott a játékról. Ezekből szemezgetünk most egy kicsit.
Azt már korábban is megírtuk, hogy bár a fejlesztést elsődlegesen a Ubisoft Montreal végzi, más Ubi játékokhoz hasonlóan a kiadó számos más stúdiója segíti az ő munkájukat. Így az egyszemélyes részen dolgozik mellettük a szingapúri, szófiai és quebeci csapat, míg a multiplayer részen Annecy-ben és Bukarestben folynak munkálatok. Bár az említett interjúban nem említik, más hírekben hallani arról is, hogy még a kijevi és montpellier-i részlegek is segédkeznek a projektben. Ennyi résztvevő pedig bőven elég magyarázat lehet arra, hogy hogyan képesek alig egy évvel a harmadik rész után kijönni az új epizóddal. A feladat nagyságát jelzi amúgy, hogy egy külön csapat végzi a kommunikációs eszközök és folyamatok tervezését és fejlesztését, hogy minél gördülékenyebb legyen a kooperáció.
Az Assassins's Creed 3-ban megjelent hajózós részek sikere nyomán erősebben megjelenik az új játékban ez a vonal, azonban természetesen jelentős rész (a küldetések mintegy 60%-a) a szárazföldön játszódik. Guesdon azt mondja, idő tekintetében kb. a játék felét töltjük majd a tengereken (akár hajón, akár a víz alatti területek felfedezésével). A fedélzeten állva bármikor elővehetjük távcsövünket, aminek segítségével kalózkodós mellékküldetéseket találhatunk – például egy kereskedőhajó kirablása, kalóztársak megmentése vagy bálnavadászat. Aki tehát a tengereket preferálja, rengeteg időt tölthet majd el hajóján. Amúgy is fontos lesz, hogy főhősünk mellett hajónk is fejlődjön, hogy új területeket fedezhessünk fel és erősebb ellenséges flottákat is legyőzhessünk vele.
Guesdon azt is elmondta, hogy ismét több szerepet kap ezúttal a lopakodás, ami az idők során kezdett háttérbe szorulni a sorozatban. Bár a sorozat elején valójában Desmond volt a főszereplő, ezúttal nem kap kiemelt szerepet, fontos hivatkozások azonban természetesen lesznek rá a játékban.
A fejlesztők a kalózok aranykorát – a játékban megjelenő, 1715-ben induló kb. egy évtizednyi időszakot – a történelmi tényekhez minél hűebben akarják megjeleníteni a játékban, így nem a mozifilmek vagy a vidámparkok kalózos témáinak kliséit fogjuk viszontlátni a Black Flagben. (Tehát például nem sötét felhők kísérik majd végig hajónkat a játékban.) A játékban a trailerben is látható Feketeszakáll (Blackbeard) mellett olyan hírhedt kalózokkal is találkozhatunk, mint Charles Vane, Benjamin Hornigold, Calico Jack Rackham vagy Bartholomew Roberts.
A bejelentésben szerepelt, hogy PC, PS3, X360 és WiiU mellett PlayStation 4-re és az új Xboxra (nevezzük mondjuk Xbox 3-nak) is megjelenik. Amellett, hogy az új konzolgeneráción szebb grafika és összetettebb fizika várható, a Ubisoftnál tervezik például a Sony által bejelentett közösségi funkciók kihasználását is, egyszemélyes módban is bevonva valamilyen formában a többi játékos ténykedését a játékmenetbe.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Yourmom
Yourmom [528]
En azt olvastam, hogy miutan Desmond elvegzi a dolgat az Abstergo fo epuletben, Abstergo publikalni fogja az Animust, igy atlag mindenapi emberek is tudjak majd hasznalni, szorakozasra. Ubisoft meg azt mondta hogy sajnaljak hogy nem dolgozhatnak mar Nolan North (Desmond hangjaert felelos) al tobbet, szoval gondolom nem lesz benne egyaltalan.
"It’s a shame to see Nolan North miss out on work, but there’ll be no Desmond Miles in ACIV. If you’re one of many who would prefer to see Assassin’s Creed drop the present day frame narrative altogether, however, you’re going to be disappointed, especially since you’re about to personally star in it.

ACIV’s framing device is “a continuation [of the previous present day story],” Jean explains, “but our fictitious world has now merged with the real world, and we want you to part of the AC universe.” The set up was hinted at during ACIII’s post-credits gameplay: evil Templar front Abstergo has opened up an entertainment division, and you’re an employee for the company testing one of their Animus-inspired devices."
Ez az egesz "resze leszel az AC univerzumban" fajta mondatok nekem azt suttogjak hogy, lehet majd te testre szabhatod a sajat karaktered, vagy nem tudom.:P
balays82
balays82 [14276]
Értem, így azért már tisztább a dolog.

Az pedig, hogy Desmond nem lesz főszerepben a negyedik részben, azért tűnt eddig is egyértelműnek, mert már korábban elmondták, hogy a harmadik résszel lezárják az ő történetét, ennek megfelelően minden jel arra mutat, hogy az AC III végén
SPOILER
Desmond meg is halt.

Meg ugye annyi már korábban is elhangzott, hogy most maga a játékos lesz, aki Desmondhoz hasonlóan átéli majd a múltbéli eseményeket. De ez tulajdonképpen akkor egy hivatalos megerősítésként is felfogható a Ubisoft részéről.
Dino
Dino [5990]
balays82: Felvetésedre újraolvastam a forrást, valamit félreértelmeztem, így most kicsit pontosítottam, az AC3-ra utalást kihagytam (valahonnan tévesen odakeveredhetett az agyamban ez a félmondat). Viszont az tény marad, hogy a jelenlegi infók alapján nem lesz főszerepben Desmond az AC4-ben.
balays82
balays82 [14276]
"Bár a sorozat elején valójában Desmond volt a főszereplő, az Assassins's Creed 3-hoz hasonlóan ezúttal sem kap kiemelt szerepet, fontos hivatkozások azonban természetesen lesznek rá a játékban."

Nem igazán értem ezt a mondatot, vagyis azt, hogy mire akart célozni a Ubisoft. Egyrészt Desmond szerepe éppen az AC III esetében volt a legnagyobb, másrészt meg elég furcsa kijelentés, hogy a negyedik részben sem lesz kiemelt szerepe. Még jó, hogy nem lesz, az lenne a furcsa, ha egyáltalán bármiféle szerepe lenne. Vagy mégsem?
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)