25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Konzol - Microsoft

Metro: Last Light - nem lesz többjátékos mód

Bár a 2011-es bejelentéskor szó volt róla, ma bizonyossá vált, hogy a poszt apokaliptikus játék nem kap multiplayer módot.

Írta: GeryG

2010-ben jelent meg a Metro 2033, mely a könyvhöz hasonlóan nagy sikert aratott. Bár nem volt hibáktól mentes, egyedi hangulatával, ötletes játékmenetével és pazar grafikájával sok rajongót szerzett. Az A4Games a megjelenést követő évben, 2011-ben jelentette be a folytatást, mely a Metro: Last Light címet kapta, és az eredeti tervek szerint még ebben az évben meg kellene jelennie. Erre mostanra elég kevés esély maradt, így jó eséllyel valamikor 2013-ban érkezik az alkotás. A bejelentéskor a kiadási jogokat birtokló THQ beszélt egy esetleges többjátékos módról is, ám a fejlesztők mai nyilatkozatai alapján ebből semmi sem lesz végül.
"A fejlesztés során egy néhány főből álló csoportot hoztunk létre, akik azt a feladatot kapták, hogy dolgozzanak ki ötleteket és megoldásokat a többjátékos részre vonatkozóan. Az idei E3 után azonban ezt a csoportot megszűntettük, tagjai pedig visszaolvastak az egyszemélyes kampányt készítők közé. Ennek fényében a Metro: Last Light nem tartalmaz majd többjátékos módot. Úgyis ez az a rész, ami a rajongókat igazán érdekli. Jelenleg minden figyelmünket az egyszemélyes résznek szenteljük, és nem is gondolunk másra. Ezzel együtt az eddig elvégzett munkákat sem dobjuk el, így a megjelenés után még visszatérhetünk a kérdésre."
Eszerint a megjelenéskor biztosan nem számíthatunk többjátékos támogatásra, de ha a fejlesztők látnak elég fantáziát benne, később egy DLC formájában megszülethet ez a mód is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Metro: Last Light

Platform:

Fejlesztő: 4A Games

Kiadó: Deep Silver

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2013. május 17.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!