Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Letartóztatták a Bohemia Interactive két fejlesztőjét Limnosz szigetén

Kémkedés gyanújával vették őrizetbe a két cseh fiatalembert.

2012.09.12. 08:22 | szerző: Dino | kategória: Játék

Kémkedés vádjával letartóztatták Limnosz szigetén a cseh Bohemia Interactive két munkatársát - adta hírül a görög news 247 oldal. A 28 és 33 éves fejlesztők a görög szigeten épp katonai táborokat és egyéb létesítményeket fotóztak és filmeztek, ami az ottaniaknak gyanúsnak bizonyult, így kémkedés vádjával őrizetbe vették őket. Az ArmA III egyik helyszíne amúgy épp ez az égei-tengeri sziget lesz, a híroldalon idézett két fejlesztő pedig arra hivatkozott saját védelmében, hogy a játék grafikájának "gazdagítása" céljából készítették a fotókat.
A csapat főnöke, Marek Spanel által kiadott sajtóközlemény megerősítette, hogy két Limnoszon nyaraló kollégáját letartóztatták, de azt írja, hogy kizárólag pihenés céljából mentek a szigetre. "A BI 1999. óta készít publikusan elérhető információkra alapozva játékokat, de mindig betartották az országok törvényeit és senkit se bíztak meg az adott ország jogi előírásainak megszegésével - és nincs ez másként az Arma 3 esetében se." - fogalmazott Spanel. A Bohemiánál igyekeznek mindenben segíteni a két letartóztatottat, valamint otthon lévő barátaikat és családjukat, és bíznak benne, hogy mielőbb tisztázódik ez a szerencsétlen félreértés. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Arma 3

« Előző hír: Akaneiro: Demon Hunters
Következő hír: Újabb Omerta - City of Gangsters képek »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 3)

Dark Archon
Dark Archon 2012.09.12. 08:35
Mindent a valósághűségért :)
Lacko
Lacko 2012.09.12. 08:54
Meg a gerilla marketingért! :) Ráadásul ez jó mindkettejüknek. Limnoszra felfigyelnek a turisták, és az is hall majd az ArmA3-ról, aki egyébként eddig nem hallott.

Amúgy volt már pár ilyen hír korábban is, hogy pl Limnosz tiltakozott, mert szerinte a törökök majd az ArmA3-mal fogják gyakorolni a szigetük megszállását. :)
konrad
konrad 2012.09.12. 09:05
Jófejség!:-D Úgy is kiengedik őket, legfeljebb a fotókat veszik el! Ennek ellenére remélem szép lesz az arma3 grafója!