Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Az Undead Labs leleplezte a State of Decay-t

Újabb zombis őrület. Ki tudja, hol ér ez véget?

2012.08.23. 08:25 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Fény gyúlt az alagút végén azok számára, akik fél karjukat is odaadták volna egy kis zombihentelésért, sandbox jelleggel. Először jött a Day Z, majd bejelentették a zombi MMO-t, a War Z-t (micsoda kreativitás), végül pedig jelen játék is elérte azt a pontot, hogy megmutassák a nagyközönségnek, ez pedig nem más, mint a State of Decay (na ez már valami).
Mivel sandbox játékról beszélünk, fontos az, hogy mindig legyen tennivaló. Egy zombikkal átitatott világban mondjuk nehéz olyan percet találni, mikor épp nem kell megküzdeni az életünkért, de a fejlesztők azt ígérik, hogy folyamatosan változó, a cselekedeteink függvényében generálódó tartalomra kell számítanunk. Jól hangzik! Szerencsére a játék nem csak arról szól majd, hogy minél több zombit zúzzunk be, amíg a végén csak egy marad, hanem gondoskodnunk kell a védelmünkről, ellátmányról és ehhez hasonló apróságokról. Mi dönthetjük majd el, hogy hol állítunk fel menedéket magunknak, de vigyázni kell azzal is, hogy a nyersanyagok mennyisége nem végtelen. Ahol már jártál és kifosztottad a környéket, ott nem "termelődik újra" a nyersanyag egy kilépés után. Nehéz lenne következtetéseket levonni ennyi információból, ugyanis nem tudni még, hogy lesz-e multiplayer opció, és azt sem, hogy lesz-e küldetés vezérelt sztori. Az mindenesetre látszik a képeken és a videóban is, hogy a grafika erősen visszafogott, Xboxra optimalizált. Reméljük, ezen még finomítanak a srácok, mert a Microsoft konzolján is láttunk már ennél sokkal szebbet is.
A játékot a srácok keményen Xboxra fejlesztik, és az egész kezelőfelület ahhoz igazodik, de azt is megjegyezték, hogy noha szerintük ezt a játékot a fotelből, felpolcolt lábakkal kell játszani, a PC verzió nem igényelne túl sok többletmunkát, így azt is fontolóra veszik. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: State of Decay

« Előző hír: Total War: Rome II képek
Következő hír: A Ubisoft szerint a PC játékosok mindössze 5-7%-a vesz eredeti játékot »