Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

ARMA 3 - leghamarabb év végén

A korábban nyárra datált FPS jelen állás szerint csak év végén jelenhet meg.

2012.02.06. 17:25 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Rengeteg rajongóval bír a cseh Bohemia Interactive FPS sorozata, az ARMA. Jelenleg a harmadik epizód készül, melyet eredetileg ez év nyarára vártak a szakértők, ám a játék hivatalos oldala szerint a premier valamikor az utolsó negyedévben esedékes. A készítők továbbá kilátásba helyezték, hogy ha kell, tovább csúsztatják a megjelenést.
"Nem rendelkezünk pontos megjelenési dátummal, de jelenleg valamikor az utolsó negyedévre datáljuk a játékot. Ugyanakkor készek vagyunk még több időt adni a fejlesztőknek, hogy a lehető legjobb élményt kínálja a program. Amint pontosabb premierdátummal tudunk szolgálni, jelezni fogjuk."

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Arma 3

« Előző hír: Battlefield 3 - újabb patch érkezik
Következő hír: Játékeladási toplista - Magyarország - 2012. 4. hét »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 13)

Lacko
Lacko 2012.02.07. 07:55
Hát ugye az első rész se az első. Mivel az első rész az az Operation Flashpoint volt 2 kiegészítővel, amiből főleg az utolsó szólt nagyot (Resistance).
Aztán összeveszés codemasters-szel és új név: ArmA1, de ez már a második rész volt. És ami most van az ArmA2, az igazából a 3. rész... :)

Nem nehéz, ha kitapasztalod. Meg manapság azért vannak már ilyen játékok máshol is (pl Ghost Recon vagy Battlefield). Az volt a születésekor a lényegi különbség az akkori, hagyományos FPS-ekkel szemben, hogy nincs rohangálás, ugrálás, rocketjump. Vagyis megpróbálhatod mind a 3-at (mert lehetőség van rá), de kb 2 sec múlva meghalsz. Meg abban az időben nem volt olyan FPS, amiben nem csak gyalogos lehettél, hanem beszállhattál járművekbe és onnantól repcsi-, heli-, tank-, autó szimulátor is volt egyben. Ma már azért van más ilyen játék is.
Plusz a terep is gigantikus. Mondjuk ebben speciel még ver mindenkit. Úgy hallottam, hogy a Far Cry-ban volt valami próba arra, hogy ekkora végtelen bejárható pálya legyen, de azért ott is voltak korlátok, meg töltögetés, amikor átmentél az egyik zónából a másikba. Itt meg nincsenek zónák, gyalogolhatsz, autózhatsz kilométereken keresztül.

Emiatt viszont cserébe vannak hibái: mivel a pálya végtelen, ezért a játékos bárhonnan jöhet, tehát elfelejtheted a többi FPS scriptelt fedezékbe húzódó AI-ját. Itt sokkal bonyolultabb dolog kiszámolni, hogy hova bújjon fedezékbe, ráadásul mindezt többszáz AI-ra... Ha ezt szaggatás nélkül akarják megvalósítani, akkor bizony ostobenkó lesz az AI.

Tehát ha egy gyors adrenalinpumpára vágysz, akkor nem ez a te játékod. Ha van egy-két órád egy komolyabb, hihetőbb, realisztikusabb harci élményre: fél óráig csak unalmasan meneteltek a mezőn, aztán egyszercsak becsap a szar és egy perc alatt kinyírnak (erre mindig a nagyapám példája jut eszembe, aki 4 évig járta a világháború frontjait, soha nem harcolt, csak meneteltek ide, meneteltek oda, egyszercsak harc és azonnal megsebesült - szóval ez nekem nagyon realisztikus). Jó, most ez eltúloztam. Azért a küldi készítők igyekeztek olyan küldiket összedobni, hogy kevés legyen az unalmas menet és sok az akció. De ne számíts CoD vagy BF szintű folyamatos golyózáporra.
Lacko
Lacko 2012.02.07. 07:59
Az Arrowheadhez pedig pont vannak training/tutorial küldetések, amikben mindent kipróbálhatsz és elmagyarázzák neked. Ráadásul külön van minden ilyen: ha te csak gyalogos akarsz lenni, akkor nem kell elvégezned a tank és pilóta kiképzést... és fordítva.
Amúgy ha elfogadsz egy tanácsot, akkor Arrowheadben az Mk17-es fegyverek a jók. ;) Mármint Blue oldalon. Reden nekem a AK107 jött be. De én karabély-mániás vagyok, néha csak azért választok mást (pl géppuskát), hogy azt is kipróbálhassam.
GeryG
GeryG 2012.02.07. 08:54
Köszönöm a kimerítő válasz(oka)t. :)
Valószínűleg tényleg lerántok egy demót, és kipróbálom. Aztán ha tetszett, akkor beruházok rá, gondolom, ma már nem a tizenezres árkategória. :)
Lacko
Lacko 2012.02.07. 08:57
Amúgy van egy ingyenes [legális] full verziója is (lebutított grafikával és hangokkal), de ez lehet, hogy csak multiban játszik. Fantáziadús ArmA2 Free névre hallgat.
sulyid
sulyid 2012.02.07. 13:03
No mindegy, nincsen sok köze a realizmushoz, de legalább turbo fokozatban írthatom majd a perzsákat, mert hogy én velük 1 másodpercig se leszek, az már holt biztos!