Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Dome

Mi történt az év során - 2011. december

Magyar és nemzetközi rendezvényekkel jött el az utolsó hónap.

2012.01.03. 18:30 | szerző: GeryG | kategória: Dome

Lassan elérkeztünk az év végéhez, de az őszi játékdömping után decemberre sem maradtunk események nélkül. Mozgalmasan alakult az utolsó hónap, hiszen több rendezvény is zajlott az elő-karácsonyi időszakban, amelyeken a következő évekre ugyanúgy koncentráltak, mint az elmúlt év legjobbjaira.
Kezdve a játékmegjelenésekkel, elsők közt illik említeni a BioWare alkotását, a Star Wars: The Old Republicot, amelynek már a bétájával is remekül szórakoztunk. A fantasy rajongók számára is akadt tökéletes karácsonyi ajándék, mivel megérkezett a Trine 2, amelyben a három kalandor egy elvarázsolt erdőbe indult, hogy kiszabadítsa az elátkozott hercegnőt. És bár nem kifejezetten játékmegjelenés, de érdemes pár szót ejteni a Battlefield 3 DLC-jéről, a Back to Karkandról is, amely a Limited Edition tulajoknak ingyen volt elérhető, és több új pályát, fegyvert és játékmódot tartalmazott.
Megjelenésből tehát nem volt sok, így a december inkább a következő év(ek)re tervezett játékok bejelentéseitől volt hangos. Ekkor debütált a hírekben a South Park RPG, a Command & Conquer: Generals 2, az Epic új játéka, a Fortnite, a Dirt Showdown, az Alan Wake: American Nightmare, a Naughty Dog új sikervárományosa, a The Last of Us, a Call of Cthulhu: The Wasteland, valamint a Cradle. A hónap legfontosabb eseménye a Video Game Awards volt, amelyen kiosztották az év legjobbjainak járó díjakat (érdekesség, hogy a Battlefield 3 egyetlen címet sem söpört be), míg hazánk játékostársadalma a PlayIT és a Holdfény Con közösen tartott rendezvényén jöhetett össze.
A fontosabb hírek közül is kiemelkedett, hogy két év után végre PC-re is megjelenik az Alan Wake. Emellett olvashattunk a Serious Sam 3 ötletes másolásvédelméről, a Microsoft HTML5 játékíró versenyéről, a Duke Nukem Forever DLC-jéről, vagy épp a Grand Theft Auto III tízéves évfordulója alkalmából készített gyűjtői kiadásról. Sok játékról érkeztek videók, így láthattuk mozgásban a Bioshock: Infinite-t, a The Amazin Spider-Mant, a Spec Ops: The Line-t, a Hitman: Absolutiont, valamint bemutatták a Diablo III nyitó képsorait is.
Filmek terén is érkeztek hosszabb-rövidebb kedvcsinálók, bemutatták a The Hobbit első trailerét, a The Expendables 2 videóját, valamint Sacha Baron Cohen új filmje, A diktátor előzetesét is.
A korábbi hónapok összefoglalói:

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Upside Down - két világ egymás felett
Következő hír: King Arthur II: The Role-Playing Wargame - már előrendelhető »