Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Bulvár

Felháborodtak a görögök az ArmA3-on

Limnos szigete szerint nemzetbiztonsági fenyegetés az új cseh játék.

2011.09.27. 15:53 | szerző: Lacko | kategória: Bulvár

A török partokhoz közeli görög sziget lesz a terepe az ArmA sorozat legújabb részének. A cseh fejlesztők eddig minden alkalommal valóságos (tehát földrajzilag megtalálható) helyeket modelleztek le a játékaikba és így lesz ez az ArmA 3-ban is, ahol a görög Limnos lesz a csatatér. Mivel egyre több infó jelenik meg a játékról és a sajtóban is egyre több figyelmet kapnak, így szép lassan a válság sújtotta Göröghonba is elszivárgott a híre. A sziget polgármestere pedig jó üzletet láthatott meg a projektben - összetévesztve a cseh fejlesztőket a nagynevű és pénzű kiadókkal - ezért most gyorsan felháborodott, szigetének ilyen jellegű szereplése miatt.
A polgármester problémája egyfelől morális, hisz az ő szűkebb pátriája a béke és szeretet szigete, amit a gonosz Bohemia Interactive csatatérré változtat - virtuálisan. Másrészt nemzetbiztonsági kockázatot is lát a játékban, hiszen a törökök, ezt a játékot felhasználva gyakorolhatják majd a sziget elfoglalását. Mivel a játékban elég pontosan szerepel a domborzat. (Amit egyébként - ha nem a helyi önkormányzattól vásárolták meg - akkor publikusan beszerezhető, így akár a törökök is megvehetnék, ha nem volnának sokkal pontosabb adataik a szigetről.)
A polgármester természetesen jogi útra fogja terelni az ügyet. Bár lehet, hogy előtte érdemes volna elolvasnia a cseh fejlesztőcég éves költségvetését... ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Arma 3

« Előző hír: Eladási lista - Nagy-Britannia - 2011. 38. hét
Következő hír: The Witcher 2 - 2.0 changelog »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 17)

balays82
balays82 2011.09.28. 16:21
Ahhoz képest, hogy mindkét ország 1952 óta NATO tag, a 70-es években majdnem ölre mentek egymással Ciprus miatt, ahol egészen az utóbbi évekig elég feszült volt a helyzet. Szóval csak ennyire hülyeség a dolog.
Kopiati
Kopiati 2011.09.28. 18:07
Főleg a NATO két tagállam közötti háború esetén független marad, csak külső fenyegetésre szól a szövetség. Ahogy Most is kijelentették, hogy Izrael vs. Törökország meccsbe (ha lesz) nem avatkoznak be.
Lacko
Lacko 2011.09.28. 21:57
Amúgy a Falkland háború is érdekes volt, mert az USA mindkét félnek a szövetségese volt, de Angliának azért nem segített, mert a NATO Észak-Atlanti szövetség, a Falkland viszont Dél-Atlanti ;) Az argentínoknak meg azért nem mert csak védelmi szövetség és azt a háborút az argentínok indították. :P Szóval valamit mindig lehet találni, ha a egy szövetséges ki akar bújni szövetségi kötelezettsége alól...

Amúgy Izrael nem NATO ország, tehát ott is valami más kifogást kéne találni.
DancZer
DancZer 2011.09.30. 08:02
Pont ez jutott eszembe nekem is. Elmegy a BIS a tárgyalásra és beköpi, hogy a Törökök már 2 éve licencelték a VBS-t. Amiben 1:1 arányban meg is építhetik a szigetet ugyan úgy ahogy a BIS, képek alapján.

Sztem ez csak reklám lesz az A3nak sőt, lehet még a szigetnek is. Mert az aki majd virtuálisan jár a szigeten, lehet valóságban is akar majd és oda megy nyaralni legközelebb. :)
Lacko
Lacko 2011.09.30. 08:49
Én amúgy tuti megyek. :)

De én simán el tudom képzelni, hogy ez nem gerilla marketing, hanem komoly. Elég nagy szarban vannak a görögök, minden pénzt megfognak.

És azt az angliai tévés bakit is el tudom képzelni, hogy nem a BIS rendelte meg, mivel az újságírók folyton hazudoznak. Hát kerestek egy felvételt és berakták a filmjükbe.