Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Jövőre érkezik az Arma 3

Új részen dolgozik a Bohemia Interactive.

2011.05.19. 17:00 | szerző: Dino | kategória: Játék

A cseh Bohemia Interactive több mint 10 évvel ezelőtt az Operation Flashpointtal vált igazán ismertté. A taktikai FPS játék nevét azóta a Codemastersnél hagyták, és rajongóik örömére ArmA néven kezdtek új sorozatba, amelynek 2009-ben jelent meg a második része, amihez azóta két kiegészítő is érkezett. Most pedig bejelentették, hogy már javában dolgoznak a folytatáson, a tervek szerint 2012 nyarán érkező Arma 3-on. Sandbox jellegű katonai játékot ígérnek a cseh srácok, jelentősen továbbfejlesztett játékengine-nel. A háttérsztori a következő:
A keleti erőkkel folytatott hosszú hadviselés után Európa maradt a NATO erők utolsó bástyája. A Magnitude hadművelet keretében a kétségbe esés szélén álló vezetés egy különleges alakulatot és kutatókat küld az ellenség vonalai mögé, egy mediterrán szigetre. A titkosnak szánt küldetést azonban elárulják, a katonákat lemészárolják, az ellenséges szigeten pedig Scott Miller kapitány egyedül sodródik partra, ahol egyedül kezd a misszió végrehajtásába.
Az Arma 3-ban is rengeteg jármű (a PhysX engine használatával realisztikusan modellezett repülők, szárazföldi járművek, hajók) és fegyver vár a játékosra. A szigetet ezúttal is valós geográfiai adatok alapján modellezték. Az egyszemélyes küldetés mellett természetesen nem marad ki a multiplayer játéklehetőség se, mind kooperatív, mind kompetitív módokkal, dedikált szerver támogatással. És persze amit a sorozat rajongói elvárnak, az most se marad ki: modolható lesz a játék, azaz a közösség ezúttal is elkészítheti saját bővítéseit, küldetéseit, mindehhez egy egyszerűen használható szerkesztőt biztosítanak majd a fejlesztők. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Arma 3

« Előző hír: Assassin's Creed: Revelations - bemutatták a szereplőket
Következő hír: LG Optimus 3D - a böngésző sem marad ki a játékból »