Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Három új Canon IXUS modell érkezik

12,1 megapixeles digitális gépek elegáns külsővel.

2011.02.24. 15:15 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

Az elegáns külsejű digitális gépeket felvonultató Canon IXUS szériába is új modellek érkeznek. A február elején három ilyen terméket mutatott be a japán gyártó.
Az IXUS 115 HS (első sor) 12,1 megapixeles CMOS érzékelőt tartalmaz, amely a HS rendszerrel rossz fényviszonyok között is kiváló képminőséget biztosít. 28 mm-es nagylátószögű, 4-szeres optikai zoomú objektív került a gépbe, optikai képstabilizátorral. Hátlapján 7,6 centi (3") képátlójú LCD kijelző található. Videofelvételek akár Full HD (1080p) felbontásban is készíthetők vele, amelyeket aztán a HDMI kimenet segítségével közvetlenül tévénken is lejátszhatjuk. Smart Auto funkciója 32 témát ismer fel, és ez alapján állítja be a fotózási paramétereket. Mindemellett különböző speciális effektusok is alkalmazhatók fotózásnál, mint például a miniatűr vagy a játék-fényképezőgép.
Az IXUS 220 HS modell (lásd a második sor képeit) szintén igen vékony kialakítású gép, acél háza mindössze 19,5 mm vastagságú. 12,1 Mpixeles CMOS érzékelővel, 24 mm-es, 5-szörös zoomobjektívvel, 6,7 centi képátlójú (2,7") LCD kijelzővel. Az előző típushoz hasonlóan Full HD videofelvétel, 32 téma közül választó automata mód található benne, ezen kívül arcfelismerő technológiát is beépítettek. Nagysebességű sorozatfelvétellel 3 megapixeles képek akár 8 kép/mp sebességgel készíthetők, teljes felbontás mellett pedig 3,4 kép/mp készíthető. Szuperlassú módban 320*240-es felbontás mellett 240 képkocka/mp érhető el, míg 640*480-as felbontásnál 12 kép/mp.
A harmadik új modell az IXUS 310 HS, szintén 12,1 megapixeles érzékelővel, amely mellett DIGIC 4-es processzor végzi a képfeldolgozást a HS rendszerben. 24 mm-es, nagy fényerejű (f/2.0), 4,4-szeres optikai zoom található benne, optikai képstabilizátorral. Nagyméretű, 8 centi (3,2") átlójú LCD kijelző van a hátoldalán, amely érintésérzékeny, így akár egyetlen érintéssel kiválaszthatjuk, hova fókuszáljon a gép. A többihez hasonlóan ez is nagysebességű és szuperlassú felvételi lehetőségekkel, 32 témát felismerő Smart Auto móddal, valamint speciális képeffektusokkal is rendelkezik. Av és Tv üzemmódokban a rekeszt illetve a zársebességet mi választhatjuk meg. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Áprilisban megjelenik az Üvegtigris 3 DVD-n és Blu-Ray lemezen
Következő hír: The Elder Scrolls V: Skyrim - trailer »