Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Canon - új kamerák érkeznek

A professzionális darabok mellett két új kompakt kamerát is bejelentett a Canon.

2011.02.07. 17:22 | szerző: Retee | kategória: Kütyü

A Canon bejelentette az új Legria FS400 termékcsaládját. Az új videókamera modellek egyszerűen kezelhető formában ötvözik a számtalan képalkotó technológiát, így a tapasztalatlanabb felhasználók is könnyen rögzíthetik, és oszthatják meg videóikat. Az említett technológiák közé tartozik többek között a DIGIC DV II processzor, az eredeti Canon video-objektív, valamint a 41-szeres nagyítást kínáló bővített zoom. Emellett az új készülékek mindössze 220 gramm tömegűek, így akár zsebben is kényelmesen elférnek.
A számtalan funkció közül érdemes megemlíteni az Előfelvétel opciót, melynek köszönhetően nem maradunk le egyetlen pillanatról sem, hiszen a rendszer a puffer (háttér) memóriában már a felvétel kezdete előtti 3 másodpercet is rögzíti. A Kettős felvételi mód segítségével pedig még egyszerűbben készíthetők felvételek: üzemmód-váltás nélkül egyszerre rögzíthetők a mozgóképek és fényképek. De mindkét videokamera rendelkezik a videó-pillanatfelvétel funkcióval is, amellyel kettő, négy, illetve nyolc másodperc hosszú felvételek rögzíthetők.
A Dinamikus képstabilizátor – amelyre főleg a 41-szeres bővített zoom teljes tartományának kihasználásakor van szükség – segítségével csökkenthetők a kameraremegés hatásai. Az új "Éjszakai" mód pedig kiküszöböli a felvétel kiégését a nagy fényerejű helyek – például utcai lámpák körül –, így könnyedén készíthetünk kiváló felvételeket az esti szürkületben, és teljes sötétségben egyaránt. Fontos újítás, hogy a Legria FS46 és az FS406 modellekkel hosszabb felvételek is készíthetők, hiszen az üzemidő teljesen feltöltött akkumulátorral több, mint 3,5 óra. A gyorstöltési funkciónak köszönhetően perceken belül rögzíthetők a kívánt jelenetek, és mindössze 20 perc töltés után körülbelül 60 percig használhatók a videokamerák.
A nagyobb kényelem és rugalmasság érdekében az FS46 modell 8 GB belső flash memóriával rendelkezik, így akár 5 órányi filmfelvételt is rögzíthetünk memóriakártya nélkül, de SDXC kártyával tovább növelhető ez az idő. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Battlefield 3
Következő hír: BlizzCon 2011 októberben »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

rootshaper
rootshaper 2011.02.07. 18:45
az első képen igen csúnya, hogy a kezelőgombok, ha kifordítod a kijelzőt, fejjel lefelé állnak szöveg tekintetében. könyörgöm, 2011 van! miért nem lehet egy on-screen érintős vackot ráerőltetni, ami ha kifordítod ( még mozgásérzékelő sem kell hozzá, csak egy egyszerű kapcsoló! ) megfordítja a képet is meg a kezelőgombokat is... amúgy biztos tuti, de egy ilyen gáz megoldást Canon-tól, szánalmasnak tartok.