Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Canon Legria HF G10 - elszánt hobbivideósok számára

Számos funkcióval felszerelve érkezik a Legria HF G10.

2011.01.24. 16:08 | szerző: Retee | kategória: Kütyü

A Canon bemutatta a Legria HF G10 videókamera modellt, mely a teljes körű kézi vezérlési lehetőségen túl számtalan professzionális funkciót is tartalmaz. A G10 képességei alapján a kompakt és a professzionális kategória között helyezkedik el, így rengeteg funkciójával együtt kiváló választás lehet a filmezés iránt komolyabban érdeklődők számára.
A HF G10 nagylátószögű HD videoobjektívet, komoly teljesítményű képstabilizátort és 8 lamellás íriszrekeszt kínál, mely segítségével akár professzionális minőségű filmek is rögzíthetők. A továbbfejlesztett belső mikrofonnak, illetve a külső audio kiegészítők csatlakoztatási lehetőségének köszönhetően a hangminőség is jelentősen javult. A Legria HF G10 HD CMOS Pro érzékelővel rendelkezik, melynek fényérzékelő területe 160 százalékkal nagyobb a legtöbb CMOS érzékelőénél, ezáltal sokkal több fény befogására képes, azaz rossz fényviszonyok között is jól használható, és nagyobb részletgazdagsággal rögzíthetőek az árnyékos területek. Az érzékelőt Full HD videók készítésére is optimalizálták, így 24 Mbps sebességgel is éles AVCHD felvételek rögzíthetők. A fejlett optikai képstabilizátor rendszer a 10-szeres optikai zoom teljes tartományában garantálja a torzításmentes képet, a fény pedig több elemen és két aszférikus lencsén át jut az érzékelőbe, így gyors és pontos felvételek készíthetők. A dinamikus képstabilizátor haladás közben is remegésmentes rögzítést biztosít, az optikai képstabilizátor pedig lehetővé teszi távoli, álló objektumok állvány nélküli rögzítését a legkülső zoom tartományban.
A kamera használatánál nyolc, előre feltöltött Cinema-Look szűrő közül választhatnunk: például a régi filmek mód segítségével olyan hatást érhetnek el, mintha egy régi mozifilmet néznének, míg az élénk mód a vidám, élénk hatás érdekében az alapszíneket hangsúlyozza ki. A megfelelő szűrő kiválasztása után a képernyőn tovább finomítható a színmélység, a kontraszt és a lágy fókusz beállítások. Az elkészült felvételeknek pedig könnyen adhatók egyszerű címek, sőt, az új Touch Decoration funkcióval egy zöld háttérre különböző effektusok is vetíthetők. A videokamerához tartozó tollal lehetséges a felvételhez szöveget adni, vagy a nagyméretű LCD-kijelzőn az állóképeket a videoklipekkel keverni.
A továbbfejlesztett belső mikrofon csökkenti a közepes és kisfrekvenciás háttérzajt, így lágyabb hangokat rögzíthetnek. A hangszínszabályozó a hangsávnak megfelelően optimalizálja a hangzást. Zoom Mic módban a zoomolás közbeni tökéletes hangminőség biztosítása érdekében a készülék automatikusan a videokamera előtti területre irányítja a mikrofont.
Ami pedig a kialakítást illeti: az objektíven található fókuszgyűrűvel felvétel közben is pontosan szabályozható a fókuszálás, a testre szabható vezérlőtárcsával pedig manuálisan állíthatók a legfontosabb funkciók, többek között a rekeszérték, a zársebesség és a színérzékenység. A 8,8 cm (3,5”) képátlójú, 922k felbontású, érintőképernyős LCD kijelző mellett található, két szabadon programozható gombbal számos további funkció közvetlenül elérhető: többek között a Csak arc AF, a háttérfény-korrekció vagy a prioritásos fehéregyensúly üzemmód. A 0,61 cm (0,24”) képátlójú színes kereső 100 százalékban lefedi a rögzített tartományt, ami még egyszerűbbé teszi a munkát azok számára, akik főleg kültéren, illetve beltérben, rossz fényviszonyok között készítenek felvételeket. Fontos funkció, hogy a modell támogatja a kétkártyás, és az átváltásos adatrögzítést is, így egyszerre rögzíthetnek filmet mindkét SDXC memóriakártyára, és felvétel közben is átválthatunk a 32 GB méretű belső memóriáról az egyik, majd a másik memóriakártyára. Emellett a videokamerával készült felvételek könnyen megoszthatók, mivel a készülék támogatja a HD felbontású videók videokamerán belüli átkonvertálását SD felbontásra. Így a filmek számítógéppel, a Canon Easy Web Upload szoftverével, vagy közvetlenül a videokameráról a vezeték nélküli kapcsolatot biztosító Eye-Fi kártya használatával könnyedén feltölthetők az online videomegosztó oldalakra.
A Canon egyelőre nem jelentette be, hogy hazánkban mikor és milyen áron lesz kapható a G10, ám az Egyesült Királyságban jelenleg 1200 font (~380 ezer Ft) körül rendelhető elő a modell. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Logitech - bemutatkozott az M515 egér
Következő hír: Magyarok az Indie Game Challenge döntőjében »