25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Elder Scrolls V: Skyrim - sárkányok hajnala

Változó karakterfejlődés, kevesebb képesség, szebb grafika - részletek az új Elder Scrolls epizódról.

Írta: Retee 14 hozzászólás

Tavaly decemberben jelentette be a Bethesda, hogy új résszel folytatódik a The Elder Scrolls széria, amely a Skyrim alcímet viseli és immár az ötödik epizódja a népszerű RPG-nek. A részletekről viszont keveset hallhattunk eddig, ám a kiadó végre fellebbentette a fátylat a játékról, s egy adagnyi érdekes információval dobta meg a közönséget. Lássuk!
Az új történet kétszáz évvel jár az Oblivion sztorija után, s a jól ismert régió északi részén játszódik, ahol ismét felbukkantak a sárkányok, akik ellen nekünk is harcba kell majd szállnunk - egy megváltozott rendszerben. A Skyrimben ugyanis másfajta karaktergenerálással találkozhatunk, mint az elődökben, sőt! A játék elején már meg sem adhatjuk a karakterosztályunk, így specializálódni csak a szintlépéskor megkapott pontok megfelelő felhasználásával lehet. A fejlődés bizonyos elemei pedig (perkek) a Fallout 3-ból megismert rendszerre fognak hasonlítani.
Hősünk 18 képességből választhat, amely ugyan kevesebb, mint amit az elődökben megszokhattunk, ám a kiadó ígérete szerint sokkal látványosabb lesz a különböző karakterosztályok közötti eltérés. De jó hír az is, hogy a sokak által kritizált párbeszéd-rendszert teljesen újraírta a csapat.
Természetesen a kiadó a grafikáról és a harcról sem feledkezett meg: előbbi kapcsán a dinamikus árnyékok és csapadék (főképp hó) megjelenését, illetve a szebb és részletesebb arckidolgozást emelhetjük ki, míg utóbbinál a csapat azt ígéri, hogy sokkal több taktikai variáció áll majd rendelkezésünkre (mind a két kéz használható), mint eddig bármikor.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

The Elder Scrolls V: Skyrim

Platform:

Fejlesztő: Bethesda Game Studios

Kiadó: Bethesda Softworks

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2011. november 11.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

gregmerch
gregmerch [3766]
Nagyon tuti az oldal, csak így tovább!!! :-D
iPalantir
iPalantir [1]
Kicsit népszerűsíteném a blogomat, mert részletes infók vannak rajta a Skyrim-ről: Skyrim Krónikák http://skyrim-kronikak.blogspot.com/
:-D
somesz83
somesz83 [3324]
Olvastam pár dolgot. Félő tovább amortizálják a TES szériát.
Kopiati
Kopiati [212]
Ez sem semmi:) Ajánlom ME rajongóknak:)
http://www.youtube.com/watch?v=li5aDU9280c&playnext=1&list=PLED411B83F57B0A3C&index=2
AstorAnt
AstorAnt [1653]
Epic!
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (14 db)