Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

E3 2010

Virgin Gaming: nyerj a játékaiddal!

Sir Richard Branson cégcsoportja ismét a játékpiacra lép.

2010.06.16. 14:02 | szerző: Dino | kategória: E3 2010

Sir Richard Branson milliárdos üzletember Virgin cégcsoportjáról valószínűleg szinte mindenki hallott már. Cégcsoportjában igen színes területről vannak vagy voltak vállalkozások, van például légitársasága (Virgin Atlantic), volt lemezbolt-hálózata (Virgin Megastore), tavaly támogatóként beszállt a Forma 1-be is Ross Brawn mögé, idénre pedig már saját Virgin Racing csapata is van (Timo Glock és Lucas Di Grassi a pilóták). Sokan emlékezhetnek arra is, hogy pár évtizeddel ezelőtt játékkiadó is volt Virgin Interactive néven, ők adták ki például a Westwood néhány korai játékát, mint a stílusteremtő Dune II vagy a Command & Conquer sorozat legelső része, de ők voltak a kiadója az első két Broken Sword játéknak is és Európában ők forgalmazták a Resident Evil és Dino Crisis szériák egyes epizódjait. A kiadót aztán a menedzsment vásárolta meg, majd a francia Titus Sofware vette meg és nevezte át 2003-ban Avalon Interative-nak.
Branson legújabb vállalkozásával, a Virgin Gaminggel ismét a játékosokat veszi célba, a megszállottan versengő gamerekből szeretne online közösséget összehozni. PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokon játszó embereket várnak virgingaming.com weboldalukra, akik a regisztráció során megadják játékosazonosítójukat, és ezt követően különböző versenyekben vehetnek részt. A játékkínálat egyelőre még kialakítás alatt áll, jelenleg néhány EA Sports játékból (FIFA 10 stb.) lehet választani, és az elkövetező hónapban várhatóak bejelentések a partnerekről és játékokról. Ahol ezt az adott ország törvényei nem tiltják, pénzdíjas versenyekben is indulhatnak a játékosok, a nevezési díjat bankkártyával vagy PayPalen keresztül fizethetik be. (Magyarország úgy tűnik, ebből a lehetőségből kimarad, regisztráció után a pénzfeltöltési menüpont nem érhető el jelenleg.)
A szolgáltatás beindításának bejelentését követően az alapítók egy páncélozott pénzszállító járművel mentek az E3 kiállítási csarnokai elé, ahol 1 millió dollárnyi készpénzt állítottak ki (lásd a fotón), ezzel jelezve, hogy az első 12 hónapban ilyen összértékben várnak pénz- és tárgynyeremények a Virgin Gaming játékosaira.
Fotó: Berliner Photography

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Gran Turismo 5 megjelenés és gyűjtői kiadás
Következő hír: Fallout Online weboldal »