Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Mozi

Mass Effect - film készülhet

A BioWare elismerte, hogy Hollywoodból egyre élénkebben érdeklődnek a Mass Effect után.

2010.01.25. 14:13 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Mostanság rengeteg játéknál vetődik fel, hogy népszerűségüket a mozivásznon is kamatoztathatnák - igaz, sok esetben ez végül mégsem valósul meg, vagy csak elég gyenge formában. A BioWare által fejlesztett Mass Effect kapcsán ugyanakkor vélhetően csak komoly jelentkező vágna bele a forgatásba, hisz a sci-fi témához jóval több pénz kell, mint egy sima akciófilmhez. Casey Hudson projekt igazgató pedig elismerte, hogy a játék sikere és különleges világa sokakat megigézett Hollywoodban is, így jó esély van arra, hogy később egy méltó átirat születhessen a Mass Effect névből. Hudon viszont azt is hozzátette, hogy csak akkor érdekli őket a film, ha úgy látják, méltó kezekbe kerül az általuk felfuttatott név, és igazi nagyköltségvetésű produkcióra van kilátás. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Mass Effect 2

« Előző hír: Aliens vs. Predator - a gépigény
Következő hír: Sims 3 - gigantikus eladások »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 8)

a_Mano
a_Mano 2010.01.25. 15:08
ez a mondat azt jelenti, h tisztában vannak azzal, h egy elbaltázott film az egész franchise-ra rossz hatással lenne... és én ezért örülök ennek a mondatnak:)
Slyder
Slyder 2010.01.25. 15:40
Vannak olyan játékok/filmek, amikből nem jó ötlet filmet/játékot csinálni. Lásd PoP, vagy Avatar, stb.
balays82
balays82 2010.01.25. 15:54
A Mass Effect egyik sokszor emlegetett nagy erénye éppen a filmszerűség, ami már az első részt is jellemezte, de állítólag a második részre még hatványozottabban igaz. Ehhez képest akkor minek még külön filmet is készíteni belőle? A kérdés költői, nyilván a játék ismertségére és elismertségére alapozó nagy bevétel ígérte miatt, ahogyan sok más esetben is. Azzal sincs persze probléma, ha lesz film és még jól is fog sikerülni, abban az esetben pedig, ha ótvar lesz, legfeljebb nem nézzük majd meg. A Bioshock példája azonban intő jel lehet, mert ott neves rendező akart nagy költségvetéssel igényes filmet csinálni, ami nem igazán nyerte el az Universal tetszését, mivel valószínűleg inkább kis üzleti kockázattal akartak haszonra szert tenni, ami nem igazán a minőséget növelő tényező.
Gobiakos
Gobiakos 2010.01.25. 15:56
Ha még senki sem látta a PoP filmet, akkor miért kell előre lehúzni? Ezt nem tudom megérteni. Előbb nézz meg valamit és csak aztán véleményezz!
richy25
richy25 2010.01.25. 16:15
mert ami egyértelmű, az egyértelmű...