25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Metro 2033 - az orosz alagutak

Jövőre érkezik a THQ poszt-apokaliptikus FPS-e. Trailer.

Írta: Retee 18 hozzászólás

A THQ bejelentette, hogy egy új FPS-en dolgoznak, méghozzá egy nem is akármilyen sztorit feldolgozó művön, a Metro 2033-on. Az Oroszországban hatalmas sikereket elérő Dmitry Glukhovsky történetét ültetik át ugyanis a játékba, s az eredeti mű kellemes poszt-apokaliptikus hangulatát szeretnék minél jobban visszaadni benne. A regény története szerint 2013-ban egy misztikus esemény miatt az ismert világ megsemmisült, s az emberiség jelentős része elpusztult. Az új sötét korban a maradék túlélő az orosz metró alagútjaiban bújt meg, komplett kis várost felépítve itt az évek alatt. 2033-ban aztán minden megváltozott, "Metró várost" ugyanis egyre keményebben ostromolják mindenféle mutáns, horrorisztikus lények, és az emberiség ismét a kipusztulás szélére kerül. Főhősünk egy fiatal suhanc, Artyom, aki még sohasem hagyta el a földalatti bázist, ám egy tragikus esemény miatt most megteszi. S ha már kijutott, az ő feladata lesz, hogy a többi túlélőt figyelmeztesse egy közelgő, végzetesnek tűnő fenyegetésre.
A játék atmoszféráját természetesen alapjaiban határozza meg a helyszín: elhagyatott alagutakban, katakombákon kell átvágnunk, ahol persze egyáltalán nem biztonságos az áthaladás.
A Metro 2033-at az ukrán 4A Games fejleszti, megjelenése pedig valamikor 2010-ben esedékes, PC-re és Xbox 360-ra egyaránt.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Metro 2033

Platform:

Kiadó: THQ

Megjelenés: 2010. március 19.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

speedy249
speedy249 [96]
a címéről az jut szembe hogy "vigyázzanak az ajtók zárodnak. egyébként nem lehet rossz játék bár ha rpg lesz akkor nemtudom nem vagyok rpg fan
munszu
munszu [574]
Szerintem, ha logikusan szeretnék gondolkodni, és ez egy posztapokaliptikus játék, ahol a föld tetején csak mutáns lények képesek megélni.
Akkor azért húzza fel az órát, hogy lássa mennyi ideig van még oxigénje a palackban.
Mert ahogy elnéztem mindenkin ilyen cucc van, a fejükön is.
De lehet hogy neked van igazad a sugárzás témával^^.
RUSSIANBOY
RUSSIANBOY [330]
nekem itt a video elején ekte az tetszik a legjobban ahogy az égőtől távolodik a kamera és elnézve az alagut falán logó kábeleket tisztára a "HAZAI" jut eszembe mikor az első kocsiban a kis ajtokon lévő lukakon néztem ahogy haladunk az alagutban:D:Daz egész tök LOL az alagut (egyedül azt az órát nem értem egyenlőre amit felhuz a kezén)biztos valami sugárzásmérő vagy ilyesmi és a földalatti emberek helye is tetszik főleg ahogy hirtel nátvált a fenti kietlen elhagyatott városra.És igen a mozgólépcsős rész is nagyon állat:D:D
MrLentoFan
MrLentoFan [13]
Hmmmmm! Fincsi!
Végre egy sztori ami felkelti az érdeklődésem ;)
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. [11704]
neked.

de pedig pontosan egy fallout3-stalker keverék jutott az eszembe, mikor megnéztem a bemutató videót. ma már a pályázgatás túl régimódi, ha már leprogramoznak egy baromi nagy, szabadon bejárható területet, akkor elvárják, hogy be is járja azt a player. szóval ez is tuti küldetésrendszerű lesz, ami nem feltétlen a siker záloga, de a hangulatot ha sikerül átadni (a videóból nekem átjött), akkor nem lehet gond.

érdekes egyébként, hogy annak ellenére, hogy egyértelmű dupla-klón ( :P ) mégis érdekes, és nekem még a metrólejáró is nagyon szépen kidolgozottnak tűnt, várós! :-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (18 db)