25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

StarCraft II - új gameplay videó

Multi összecsapás - fejlesztői kommentárral.

Írta: Retee 10 hozzászólás

Lehangolóan távolinak tűnik a StarCraft 2 megjelenési ideje, hisz még jó pár hónapot kell várnunk rá, igaz a béta segítségével egyesek már jóval korábban is belekóstolhatnak a folytatásba. Ellenben jó hír, hogy az új videókon már teljesen kiforrottnak tűnik a játék, így legalább csúszástól nem kell tartani. Most pedig jöjjön egy új, multi csatát bemutató gameplay videó, melyet közben a fejlesztők is kommentálnak.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

StarCraft II: Wings of Liberty

Platform:

Fejlesztő: Blizzard Entertainment

Kiadó: Activision Blizzard

Forgalmazó: BSC Kft.

Megjelenés: 2010. július 27.

Minimális rendszerigény: Pentium 4/Athlon 2,6 GHz, 1 GB RAM (Vista/Win 7 1,5 GB), DVD-ROM, 12 GB HDD, GeForce 6600 GT/Radeon 9800PRO vagy jobb videokártya, internet kapcsolat

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

_Sun_
_Sun_ [827]
GC 1-et azért nem írtam, mert azzal már nagyon régen játszottam, és ha jól emlékszem, ott nem lehetett csak egérel irányítani a kamerát, és a zoomolás is korlátozottabb volt, mint a GC2-ben. De tény a GC1 ami forradalmasította a 3D-s RTS-ek kamerakezelését.

A szabad kamera meg nam grafika miatt, hanem játéktechnikailag fontos szerintem (bár hangulathoz is hozzátehet), de lehet olyan nézetet is beállítani, amiben a csatatér egy része teljesen, a legjobb szögből látható. Mindenesetre ez a "fog of war" megközelítés, ahol minden egység szégyenlősen lesütött érzékelökkel/érzékszervekkel csak a körülötte lévő pár méteres kört látja, mára már meghaladott.

Mindenesetre ha hangulatban hozza az elvárt szintet, szerintem már akkor is sikeres lesz, ha játéktechnikailag marad is a retro rendszer.

Anno a legjobbnak tartott RTS volt, sokak szerint még ma is az (szerintem már nem), ha újból a képzeletbeli trónra szeretne kerülni, szerintem hozni kell játéktechnikában is a mai szintet (vagy meghaladni).
tibi6893
tibi6893 [4981]
Ez az egyik, a másik meg hogy ez nem FPS, nem kell közelről nézni minden harcot :D.
ShuleyvA
ShuleyvA [910]
Én eddig sem használtam sehol a kameramozgást. Nincs is rá nagyon idő egy-egy netes küzdelemben ugyebár. Mert ha magam szórakoztatnám ezzel a funkcióval, hamar azt venném észre, hogy valaki elfoglalta a bázisom.
Barthezz
Barthezz [53961]
Már a GC I is teljesen szabad kameramozgást adott, illetve a GC II tulajdonképpeni folytatása, a World In Conflict is ilyen. :-) A legtöbb játékban azonban sajnos tényleg nem alkalmazzák még ezt a korlátlan kameramozgást (lásd C&C játékok, SC2), vagy ha megpróbálkoznak vele, akkor katasztrofális lesz az irányítás.

Engem mondjuk az SC2-ben ez nem zavar, sztem szándékosan nem akarták túlbonyolítani a grafikát, s az első rész felidézése volt a céljuk vele. Ahogy az új Worms is kijön 2D-ben, gyakorlatilag a korábbi részek grafikájával, ott érdekes módon senki nem hőbörgött. :-)
_Sun_
_Sun_ [827]
Remélem azért 2010-re már túllépnek a rögzített írányú izometrikus nézeten. Én legalábbis Ground Control 2 szintű szabdságot szeretnék a kamerakezelésnél, és az ugye már nem egy mai cím.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (10 db)