Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Folytatódik a VBS2 program az US Army-nál

Az Armed Assault cseh fejlesztői készítették az alapját a most bejelentett Game After Ambush projectnek.

2009.01.07. 14:50 | szerző: Lacko | kategória: Játék

A cseh Bohemia Interactive már az Operation Flashpoint elkészítése után belevetette magát a hadseregek számára készült oktató és gyakorló játékprogram fejlesztésébe, melyet VBS-nek (Virtual Battlefield System) keresztelt el. Több hadseregben rendszeresítették különböző kiképzési projektekben. Nem ritkán más számítógépes játékokkal együtt, mint például a Steel Beasts nevű harckocsiszimulátorral.
Az Armed Assault megjelenésével a kiképző programjuk is szintet váltott, így az új játék a VBS2 lett, melyet továbbra is árultak a világ hadseregei számára. Ezt az új játékot vásárolta most meg az USA hadserege és egy texasi-, illetve egy ausztrál céggel közösen építi meg belőle a Game After Ambush nevű projectet, mellyel az amerikai katonák játszhatnak majd hálózatban gyakorolva a különböző éles helyzeteket. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Operation Flashpoint 2: Dragon Rising képek
Következő hír: BioShock 2 - kamu a Big Daddy kép »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 3)

KisCsirkee
KisCsirkee 2009.01.07. 15:26
Ez a VBS valami hihetetlenül durván realisztikusnak néz ki! :-O Persze érthető!

Iszonyatosan szívesen kipróbálnám! :-O:-O A képek hangulata valahogy elég brutálisan odaver szvsz!
Lacko
Lacko 2009.01.09. 09:21
A VBS önmagában nem nagyon "játszható". Eleve van hozzá egymillió kiegészítő és azok nélkül sokkal puritánabb, mint az OFP/ArmA játékok. Külön kell megvenni, monjuk a jenkiket (de ott is külön a hadsereget meg a tengerészgyalogosokat) vagy az asztrálokat.... és ellenségből is sokféle van, akiket hozzá pakolhatsz (persze sok-sok pénzért).
Aztán vannak az olyan modulok, amikkel el lehet kezdeni "játszani": feladatok (mission-ök), feladat készítők. Vannak real-time feladat készítők (ennek az ötlete alapján készült az ArmA-hoz is egy real-time editor MOD). Ilyenkor egy parancsnok a feladat közben (real-time) is betehet dolgokat a küldibe.
Meg van olyan modul hozzá, hogy "játék" után visszanézhető az egész és annak bármely részlete és ki lehet értékelni, hogy mit csinált rosszul vagy jól.

Na és aztán ha már egy így mind összeállt (nem éppen 40 USD-ért...), akkor utánna jön az, hogy más cégek által készített modulokkal rakják egybe. Például a Steel Beasts tankszimulátorral: azaz amikor a Steel Beast-en játszó harckocsizó elhúz a gyalogság mellett, akkor az ArmA-ban is el kell robogjon egy Abrams a gyalogosok mellett.
Mindezt két TÖK KÜLÖNBÖZŐ játékkal megoldani, nem lehetett egyszerű.