25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

FreeCol - nyílt forráskóddal

Megjelent a körökre osztott stratégia legfrissebb változata.

Írta: Retee 8 hozzászólás

A Microprose 1994-ben adta ki a Colonization című játékát, amely a körökre osztott stratégiák egyik legjobban sikerült darabja lett. Nos, vannak akik számára még mindig sokat jelent a nagy öreg, ezért elkészítettek egy hozzá igen hasonló, aktualizált változatot, amely a FreeCol nevet kapta. Ismeretlen területek felderítése, város építése, diplomácia, kereskedelem, adók és végső soron háború áll rendelkezésünkre birodalmunk felfuttatásához. Ha pedig megunnánk az egyjátékos mód kihívásait, akkor lehetőségünk nyílik multiplayer csatározásokra is. A 10 megás, teljes verziós játékot letöltési szekciónkban találhatjátok meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • FreeCol
  • FreeCol

HOZZÁSZÓLÁSOK

somesz83
somesz83 [3324]
Ha nyomvatartod a bal egérgombot és odahúzod a térképen ahova küldeni akarod az egységet, majd felengeded, akkor működik.

Nem tudom. Elég sivár az eredetihez képest. Ha nagyon akarom, akkor felélesztem a 386 - os gépemet 512 kb videókártyával és a jólbevállt 6.22 - es Dos - szal. :-D
Lacko
Lacko [11509]
Azért vannak bénaságok is. Pl nincs goto. Azaz nem tudom azt mondani egy egységnek (vagy nem jöttem rá hogyan) hogy ne csak egyet lépjen valamerre, hanem menjen el a térképen valameddig.

Illetve a képesítés nélkülieket nem tudom bevinni az indiántáborba, hogy megtanítsák valami értelmesre...

Mondjuk open source... Tudom, írjam meg! :D
somesz83
somesz83 [3324]
Igen! Tényleg jó! Na persze semmi újjáélesztés sem lesz olyen mint az eredeti DOS - os játékok! Ami nagyon jó lenne, ha újra elkészítenék, az az eredeti Xcom 1!!!! Arra is alakult egy banda.
Lacko
Lacko [11509]
Beszarsz-behugyozol! Ez magyarul van! Kicsit béna fordítás, meg néhol nem jelennek meg az ékezetek, máshol meg az angol maradt, de azért mégis "picit tudni magyar".

És hát azért feelingben jobb volt, amikor kis viskokra kellett rádobni az embereket, mint most - amikor csak a szövegre. De azért így is jópofa!
somesz83
somesz83 [3324]
Én is rengeteg angol szót tanultam belőle. Sid játékai többeközt ezért is volt pozitív a fiatalok körében. Na, már töltöm is.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (8 db)