Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

PlayDome fórumszabályzat

Fórumunkat a PlayDome magazin olvasóinak kommunikációja céljára hoztuk létre. Kérünk mindenkit, hogy kulturált viselkedéssel vegyen részt a társalgásban, kerülve a nyomdafestéket nem tűrő szavak használatát, a provokálást, uszítást és a személyeskedést.

A hozzászólás megírásával és a fórumon való közzétételével a felhasználó lemond minden ezzel kapcsolatos rendelkezési jogáról, semmilyen anyagi vagy más jellegű követeléssel nem léphet fel annak tárolásával, illetve esetleges törlésével vagy megsemmisülésével kapcsolatosan. A fórumon megjelenő hozzászólásokért a PlayDome szerkesztősége nem vállal semmilyen felelősséget, azonban amennyiben az bárki jogos érdekeit vagy a közérdeket sérti, fenntartja a jogot, hogy figyelmeztetés nélkül törölje azt.
A fórumon a PlayDome munkatársai által írt hozzászólások szigorúan saját személyes véleményüket jelentik, nem a szerkesztőség egészének véleményét.

Fórumunkon tilos:

Emellett törölhetjük a hozzászólásokat vagy részüket (és akár a hozzájuk tartozó válaszokat) az alábbi esetekben:

Ha egy hozzászólással felhúznak, lehetőleg ne reagálj rá azonnal. Várj egy kis időt, és higgadtan hozzáállva gondold újra az esetet. Ha konkrétan Téged támadnak, inkább ne támadj vissza: ha nagyon elszabadulnak az indulatok, nem csak az ellened forduló felhasználót, hanem Téged is letiltunk.

Moderátorok

Moderátoraink a fórumozás nyugodt körülményeinek biztosításán fáradoznak, a szabályzatot megsértő üzenetek eltávolításával, illetve a szabályok súlyos megsértőinek letiltásával. Elsősorban önkéntes segítőkről van szó, akik szabadidejüket áldozzák erre a feladatra, ne terheld őket felesleges munkával.
A moderátorok szükség esetén törölhetnek vagy szerkeszthetnek hozzászólásokat, átnevezhetnek vagy másik csoportba helyezhetnek témákat, illetve lezárhatnak vagy teljesen törölhetnek topicokat. Emellett a renitensen viselkedő felhasználók hozzáférését is letilthatják. A moderátorok ezen eszközeiket a fórumszabályzat megsértése esetén külön figyelmeztetés nélkül használhatják, minden különösebb indoklás nélkül.
Hozzászólásból történő törlés esetén ezt a **TÖRÖLVE** szóval jelzik.

A moderátorok tevékenységével kapcsolatos észrevételeket kizárólag a "Moderátoroknak" topicban lehet megtenni.
Mivel moderátoraink nem tudják a nap 24 órájában folyamatosan figyelni a fórumot és annak összes hozzászólását se feltétlenül látják, előfordulhat, hogy felhasználónk olyan hozzászólásra bukkan, mely megítélése szerint sérti a szabályzatot. Ez esetben ezt kérjük, a Moderátoroknak topicban jelezd.

A fórum szabályainak betartatása során moderátoraink igyekeznek következetesek lenni, de ők is emberek, így hibázhatnak is. És mivel nem gépek, nem a szabályzat betű szerinti betartatása a feladatuk, hanem hogy biztosítsák a fórum normális, élvezhető működését - így előfordulhat, hogy olyan esetben is fellépnek, ami közvetlenül nem sérti a szabályzatot (pl. parttalan viták, bújtatott sértések stb.).

Letiltás (ban)

Moderátorainknak a fórum nyugalmának megőrzése érdekében jogában áll bármely felhasználó hozzáférését letiltani, amennyiben ez látszik célszerűnek. A kritikus vagy visszatérő eseteket leszámítva, első körben a fórumon vagy privát üzenetben (PM) figyelmeztethetik a felhasználót, amennyiben pedig ennek ellenére nem történik változás a viselkedésében, bizonyos időre felfüggeszthetik a fórumhoz való hozzáférését.
A ban időtartama leginkább a szabályok megsértésének súlyával illetve rendszerességével arányos. Az első figyelmeztetést 1 napos letiltás követi, ezután 3 nap, 1 hét, 1 hónap majd akár végleges ban jár a visszaesőknek. A moderátorok indokolt esetben dönthetnek a ban idejének mérséklése vagy meghosszabbítása mellett.
Új azonosító regisztrálása esetén a letiltás előtti figyelmeztetés elmaradhat, és akár azonnal végleges letiltás történhet. Szándékos flood esetén is elmaradhat a figyelmeztetés.
A ban oka iránt - amennyiben az nem egyértelmű - érdeklődést csak normál hangnemben fogadunk el. A letiltást követő értetlenkedés és vita további bant eredményezhet.

Moderátoraink a PlayDome magazin főbb munkatársai mellett: Aruns, asas01, Babykiller, Eric, MagicMoment, okoska3000, Pyrogate, SShark, Z-Master.

Politika

Mivel a politika különösen nagy vitákat, indulatokat tud kiváltani, lehetőleg kerüld az ezzel kapcsolatos témákat. Ha mégis politikai kérdésekkel kapcsolatos véleményedet szeretnéd megosztani másokkal, arra kizárólag az egyetlen politikai topicot használd. Más topicból a politikai tartalmú üzeneteket figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Saját embléma

Azok a felhasználók, akik legalább 200 levelet írtak már a fórumra, saját emblémát is feltölthetnek. Ezekre az alábbi technikai paraméterek illetve szabályok vonatkoznak:

Egyéb rendelkezések

Fenntartjuk a jogot, hogy a fenti fórumszabályzatot bármikor megváltoztassuk. A változásokról olvasóinkat a fórum "Moderátoroknak" topicjában értesítjük. A fórumot a Dome InfoMedia Kft. üzemelteti saját szerverein. Az üzemeltetőnek jogában áll a szolgáltatást bármilyen okból szüneteltetni vagy végleg megszüntetni, és az ebből adódó esetleges károkért nem vállal felelősséget. A regisztráció során megadott adatokat üzemeltető az adatvédelmi előírásoknak megfelelően tárolja, azokat harmadik személy részére csak jogi kötelezettség esetén adja át. A közzétett adatokért és hozzászólásokért üzemeltető nem vállal felelősséget.

Ha a fenti szabályokat nem tudod vagy nem akarod elfogadni, ne használd fórumunkat!

PlayDome blog

Mivel blog szolgáltatásunk jelenleg szoros kapcsolatban üzemel fórumunkkal, így a fenti szabályzat alapvetően arra is vonatkozik. Tehát aki az ottani bejegyzéseivel vagy hozzászólásaival vét a fenti szabályok ellen, az hasonló szankciókra számíthat.

Utolsó módosítás ideje: 2010. február 20.