Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Beszélgetés a játékokról

»» Assassin’s Creed Valhalla

Írd ide hozzászólásod:


20.05.08. 22:07
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nem próbálok ideológiát gyártani mögé, és nem is állt szándékomban eltúlozni (most sem tekintem annak). Azzal egyetértek veled, hogy a megvásárolandó termékek kapcsán nyugodtan kifejezhetjük a nemtetszésünket, jelezve az alkotók felé, ha nem jónak érezzük az irányokat, és igen, építő is lehet, kell és legyen. Nem is arról beszéltem, hogy ezzel ne éljünk.

Ha már statisztika, a bejelentő trailernél ez az arány nincs ennyire durván egyensúlyban (mondhatni "elenyésző" a negatív szám, tehát alapvetőn tetszett az embereknek), és megnézve az új "gameplay" teaser alatti kommenteket, javarészt arról szólnak, hogy ez nem a "beígért" gameplay (vagyis amit vártak) és nem tekinthető annak (ebben részben igazuk van, bár ez egy trailer, ami mindig egy rövid, összevagdosott ízelítőt jelent, általában). Szóval, ez inkább szól ennek a saját elvárás be nem következtének, nem pedig annak, hogy tetszett-e, amit ebben láttak. Ezért ideológiagyártástól függetlenül úgy érzem, egy létező jelenségről beszélek, függetlenül attól, nem feltétlen sokkal több a hülye mint régebben, mondjuk két évtizede, csak mindenki jelen van az online kommunikációban és ez a jelenség nemcsak az AC-ra vonatkozik.

Lehet, hogy ez a nagy "dislike" mennyiség az Ubisoft téves kommunikációjának szól, ezt aláírom. Szerintem igenis megváltozott az emberek ingerküszöbe, türelme a készítők irányába (és ez továbbra sem jelenti azt, hogy nem kell kifejeznünk az ellenvéleményünket), mindent azonnal akarnak/akarunk, látni, befogadni. Ez nem mindig negatívum, de egy hete leplezték le a játékot, én a magam részéről nem is csalódtam, hogy itt nem kaptunk tíz perces-negyedórás, az elemeket magyarázó bemutatót. Ahogy mondtam, a nagy negatív szám szerintem pont ennek szól, nem pedig annak, hogy jó-e vagy rossz-e, amit elénk tártak, és ebben az esetben ez a nem is teljesen kritikának tekintem (max a kommunikációnak, de még mindig úgy vélem ez egy elkapkodott "hiszti"-jelleget ölt, hisz még hónapokra vagyunk a megjelenéstől, egy héttel a bejelentés után).

Vissza